СП - Корак до сна: Српски ватерполисти желе да обједине титуле!

Хрватска последња и најтежа препрека! Биће то окршај европских првака и олимпијских шампиона, две екипе које се познају веома добро и међу којима нема скоро па никаквих тајни.

Остали спортови 08.08.2015 | 14:40
СП - Корак до сна: Српски ватерполисти желе да обједине титуле!

Само један корак дели ватерполисте Србије од обједињавања титула светског и европског првака. Између Делфина и златне медаље на светском шампионату у Казању стоје хрватски ватерполисти.

Биће то окршај европских првака и олимпијских шампиона, две екипе које се познају веома добро и међу којима нема скоро па никаквих тајни.

“Тај меч може да буде круна каријере неког играча. Највећи адути су им голман Павић, центри и сјајни Сукно. Наш одговор мора да буде одбрана. Растерећени смо и једни и други. Познајемо се,биће то другачија утакмица од оне са Италијом. Финале је, нема лаког противника“, сматра Дејан Савић.

Хрвати су били светски прваци 2007, а Србија 2011. године. Сви се слажу да најбољи тимови играју у најважнијем мечу и са обе стране се чују само комплименти за противника али и вера у своју екипу. Две екипе су иначе у истом хотелу Гранд па су свакодневни сусрети уобичајена појава.
“Наш адут је одбрана. Тактика увек постоји али када утакмица крене... Финале је посебан догађај и сада улазимо у меч са вером у победу. Они су квалитетнији него што су били у Бергаму, решили су проблем олимпијске визе. Наши адути су још велика жеља и стрпљење“, рекао је Филип Филиповић.

Душка Пијетловића, стрелца 10 голова очекује тежак дуел са хрватским бековима.
“Биће физички јака утакмица. Уморни смо, јер смо се против Италије, посебно у прве две четвртине, испразнили. Они су имали лакши пут само са Црном Гором је било теже. Полуфинала су увек стресна. Наћи ћемо начин да се опоравимо“, навео је Пијетловић.

Један од најбољих светских ватерполиста Андрија Прлаиновић подсетио је да мотива неће недостајати, ни једнима, ни другима.
“Они чекају на финале од Мелбурна 2007, ми од Шангаја 2011. Мотиви неће недостајати. Хрватска је физички најдоминантнија екипа. Не заостајемо а имамо неке друге квалитете које они немају. Истрошене емоције се заборављају када се игра за злато“, поручио је Прлаиновић.

Капитен Србије Живко Гоцић је оптимиста.
“Прави дуел тешкаша. Да би победили глава мора да буде хладна, да будемо заједно и стално стрпљиви, без обзира како се све одвија. Гајимо исти стил игре и неке веће приче нема“, закључио је Гоцић.

Србија и Хрватска су се састали 20 пута, Србија води 11:7 уз два ремија. ФИНА златну ватерполо медаљу наградјује са 80.000 долара, сребро са 70.000. Финални меч игра се у суботу у 21 сат.

Коментари / 0

Оставите коментар