SP - Korak do sna: Srpski vaterpolisti žele da objedine titule!

Hrvatska poslednja i najteža prepreka! Biće to okršaj evropskih prvaka i olimpijskih šampiona, dve ekipe koje se poznaju veoma dobro i među kojima nema skoro pa nikakvih tajni.

Ostali sportovi 08.08.2015 | 14:40
SP - Korak do sna: Srpski vaterpolisti žele da objedine titule!

Samo jedan korak deli vaterpoliste Srbije od objedinjavanja titula svetskog i evropskog prvaka. Između Delfina i zlatne medalje na svetskom šampionatu u Kazanju stoje hrvatski vaterpolisti.

Biće to okršaj evropskih prvaka i olimpijskih šampiona, dve ekipe koje se poznaju veoma dobro i među kojima nema skoro pa nikakvih tajni.

“Taj meč može da bude kruna karijere nekog igrača. Najveći aduti su im golman Pavić, centri i sjajni Sukno. Naš odgovor mora da bude odbrana. Rasterećeni smo i jedni i drugi. Poznajemo se,biće to drugačija utakmica od one sa Italijom. Finale je, nema lakog protivnika“, smatra Dejan Savić.

Hrvati su bili svetski prvaci 2007, a Srbija 2011. godine. Svi se slažu da najbolji timovi igraju u najvažnijem meču i sa obe strane se čuju samo komplimenti za protivnika ali i vera u svoju ekipu. Dve ekipe su inače u istom hotelu Grand pa su svakodnevni susreti uobičajena pojava.
“Naš adut je odbrana. Taktika uvek postoji ali kada utakmica krene... Finale je poseban događaj i sada ulazimo u meč sa verom u pobedu. Oni su kvalitetniji nego što su bili u Bergamu, rešili su problem olimpijske vize. Naši aduti su još velika želja i strpljenje“, rekao je Filip Filipović.

Duška Pijetlovića, strelca 10 golova očekuje težak duel sa hrvatskim bekovima.
“Biće fizički jaka utakmica. Umorni smo, jer smo se protiv Italije, posebno u prve dve četvrtine, ispraznili. Oni su imali lakši put samo sa Crnom Gorom je bilo teže. Polufinala su uvek stresna. Naći ćemo način da se oporavimo“, naveo je Pijetlović.

Jedan od najboljih svetskih vaterpolista Andrija Prlainović podsetio je da motiva neće nedostajati, ni jednima, ni drugima.
“Oni čekaju na finale od Melburna 2007, mi od Šangaja 2011. Motivi neće nedostajati. Hrvatska je fizički najdominantnija ekipa. Ne zaostajemo a imamo neke druge kvalitete koje oni nemaju. Istrošene emocije se zaboravljaju kada se igra za zlato“, poručio je Prlainović.

Kapiten Srbije Živko Gocić je optimista.
“Pravi duel teškaša. Da bi pobedili glava mora da bude hladna, da budemo zajedno i stalno strpljivi, bez obzira kako se sve odvija. Gajimo isti stil igre i neke veće priče nema“, zaključio je Gocić.

Srbija i Hrvatska su se sastali 20 puta, Srbija vodi 11:7 uz dva remija. FINA zlatnu vaterpolo medalju nagradjuje sa 80.000 dolara, srebro sa 70.000. Finalni meč igra se u subotu u 21 sat.

Komentari / 0

Ostavite komentar