СЛС - Милинковић пред Спартак: Опет ће неки одмарати...

Партизан се окреће обавезама у првенству. Противник у суботу мотивисани Спартак. Милинковић најављује да ће одморити групу играча, али не више од три, четири.

Фудбал 08.08.2015 | 09:40
СЛС - Милинковић пред Спартак: Опет ће неки одмарати...

После велике европске утакмице, великог пражњења, фудбалере Партизана у суботу очекује нови изазов - првенствени дуел против суботичког Спартака.

С обзиром на то шта је све изговорио тренер Спартака Стеван Мојсиловић у најави утакмице, мотива за црно-беле неће недопстајати. Уз то, управа је одлучила да широм отворије капије стадиона, а тренер Зоран Милинковић позива Гробаре да испуне стадион као пре неколико дана против Стеауе:

"Дођите, нећемо вам остати дужни".

Партизан се у првенству "оклизнуо" против Новог Пазара. Милинковићева одлука да одмори готово цео тим, односно носиоце игре, није се исплатила што се тиче првенства. Али, када се погледа шира слика - јесте. Јер, Партизан је обезбедио европске утакмице до зиме и у касу клуба унео 5,4 милиона евра.

И пред утакмицу против Спартака, Милинковић планира да одмори поједине играче, али не све као што је то учинио против Новог Пазара (2:3).

"Првенство је за нас врло важно, учинићемо све да направимо одличан меч и да се искупимо за лоше издање у Новом Пазару. Постоји могућност да ћемо неке играче одморити, али као и у претходним случајевима, све ћемо урадити у договору са медицинским тимом. Промена ће бити, не много. Размишљамо о ротацији три, четири играча, не више од тога. Стало нам је да победимо", рекао је Милинковић новинарима.

Спартак је пролетос нанео много мука Партизану, који је једва победио голом Николе Нинковића у 90. минуту. Суботичани су увек мотивисани против црно-белих:

"То је за очекивати, то је судбина Партизана, годинама је тако и никад не бежимо од улоге фаворита", каже Милинковић.

Упитан да ли се плаши емотивног пражњења играча после велике европске утакмице, Милинковић је рекао да тај меч "лебди у ваздуху".

"То лебди негде у ваздуху, утакмица са Стеауом је узела много емоција, била је тешка физички и у сваком другом погледу, али морамо да се опоравимо и да концентрисано уђемо у меч", рекао је он.

О Небојши Косовићу, новом играчу црно-белих:

Довели смо талентованог младог играча, дете које сам са 16,5 година увео у први тим Војводине. Његов развој је био одличан до момента када је отишао Стандард из Лијежа. Десила му се грешка, као и многим младићима који незрели и неспремни оду у иностранство. Радује ме што је дошао, јер је велики потенцијал и квалитетан везни играч. Довели смо одличног везног играча и врло квалитетног момка".

Додао је да је Косовић наставио низ Никшићана који су дошли у Партизан и подсетио на играче који су потекли из тог црногорског града и који су били вољени.

Коментари / 0

Оставите коментар