SLS - Milinković pred Spartak: Opet će neki odmarati...

Partizan se okreće obavezama u prvenstvu. Protivnik u subotu motivisani Spartak. Milinković najavljuje da će odmoriti grupu igrača, ali ne više od tri, četiri.

Fudbal 08.08.2015 | 09:40
SLS - Milinković pred Spartak: Opet će neki odmarati...

Posle velike evropske utakmice, velikog pražnjenja, fudbalere Partizana u subotu očekuje novi izazov - prvenstveni duel protiv subotičkog Spartaka.

S obzirom na to šta je sve izgovorio trener Spartaka Stevan Mojsilović u najavi utakmice, motiva za crno-bele neće nedopstajati. Uz to, uprava je odlučila da širom otvorije kapije stadiona, a trener Zoran Milinković poziva Grobare da ispune stadion kao pre nekoliko dana protiv Steaue:

"Dođite, nećemo vam ostati dužni".

Partizan se u prvenstvu "okliznuo" protiv Novog Pazara. Milinkovićeva odluka da odmori gotovo ceo tim, odnosno nosioce igre, nije se isplatila što se tiče prvenstva. Ali, kada se pogleda šira slika - jeste. Jer, Partizan je obezbedio evropske utakmice do zime i u kasu kluba uneo 5,4 miliona evra.

I pred utakmicu protiv Spartaka, Milinković planira da odmori pojedine igrače, ali ne sve kao što je to učinio protiv Novog Pazara (2:3).

"Prvenstvo je za nas vrlo važno, učinićemo sve da napravimo odličan meč i da se iskupimo za loše izdanje u Novom Pazaru. Postoji mogućnost da ćemo neke igrače odmoriti, ali kao i u prethodnim slučajevima, sve ćemo uraditi u dogovoru sa medicinskim timom. Promena će biti, ne mnogo. Razmišljamo o rotaciji tri, četiri igrača, ne više od toga. Stalo nam je da pobedimo", rekao je Milinković novinarima.

Spartak je proletos naneo mnogo muka Partizanu, koji je jedva pobedio golom Nikole Ninkovića u 90. minutu. Subotičani su uvek motivisani protiv crno-belih:

"To je za očekivati, to je sudbina Partizana, godinama je tako i nikad ne bežimo od uloge favorita", kaže Milinković.

Upitan da li se plaši emotivnog pražnjenja igrača posle velike evropske utakmice, Milinković je rekao da taj meč "lebdi u vazduhu".

"To lebdi negde u vazduhu, utakmica sa Steauom je uzela mnogo emocija, bila je teška fizički i u svakom drugom pogledu, ali moramo da se oporavimo i da koncentrisano uđemo u meč", rekao je on.

O Nebojši Kosoviću, novom igraču crno-belih:

Doveli smo talentovanog mladog igrača, dete koje sam sa 16,5 godina uveo u prvi tim Vojvodine. Njegov razvoj je bio odličan do momenta kada je otišao Standard iz Liježa. Desila mu se greška, kao i mnogim mladićima koji nezreli i nespremni odu u inostranstvo. Raduje me što je došao, jer je veliki potencijal i kvalitetan vezni igrač. Doveli smo odličnog veznog igrača i vrlo kvalitetnog momka".

Dodao je da je Kosović nastavio niz Nikšićana koji su došli u Partizan i podsetio na igrače koji su potekli iz tog crnogorskog grada i koji su bili voljeni.

Komentari / 0

Ostavite komentar