"Орлови" полијећу из Француске!

Прошле године је тријумфом на турниру у Поу најављено успешно лето и сребрна медаља на Мундобаскету...

Кошарка 07.08.2015 | 16:40
"Орлови" полијећу из Француске!

Репрезентација Србије у четвртак је чартер летом из Љубљане допутовала у Нанси, где ће у петак од 19 часова одиграти први меч на јаком међународном турниру.

Ривал "орловима" биће Русија, а у суботу ће се преселити у Лион и тамо се састати са Французима (20.30), домаћинима једне групе Еуробаскета (5-20. септембар) и комплетне завршнице такмичења.

Селектор Александар Ђорђевић има на располагању 17 играча, с обзиром на то да је Бобан Марјановић под добро познатим околностима кренуо "стопама" повређеног Стефана Јовића и 99 одсто отпао са списка кандидата за наступ на Европском првенству.

У недељу против Мађарске у Крањској Гори наступило је њих 13, док би у Француској требало да се укључе Теодосић, Милосављевић и Ерцег (сви били лакше повређени), као и Бјелица, који је због потписивања уговора са Минесотом касније почео припреме.

Лука Митровић радио је пуном паром од првог дана и жељно очекује јаке провере, после "напорног и квалитетног рада" у претходних десетак дана.

"Радујемо се оном што следи. Жељни смо утакмица, а већ у Нансију и Лиону имаћемо два одличнатеста. Сувишно је говорити о снази Француза, а ни против Руса сигурно нећемо имати лак задатак", каже млади крилни центар.

Зна се и шта је најбитније у овој фази припремног периода...

"Да се што боље уиграмо и да нас заобиђу повреде", додаје Митровић.

Прошле године у ово време "орлови" су наступили на турниру у Поу. После несрећног пораза од Грчке, надиграли су Хрвате и Французе и освојили пехар, а касније на ФИБА Светском купу у Шпанији догурали до финала.

Нека и сада буду најмање толико успешни!

Коментари / 0

Оставите коментар