"Orlovi" polijeću iz Francuske!

Prošle godine je trijumfom na turniru u Pou najavljeno uspešno leto i srebrna medalja na Mundobasketu...

Košarka 07.08.2015 | 16:40
"Orlovi" polijeću iz Francuske!

Reprezentacija Srbije u četvrtak je čarter letom iz Ljubljane doputovala u Nansi, gde će u petak od 19 časova odigrati prvi meč na jakom međunarodnom turniru.

Rival "orlovima" biće Rusija, a u subotu će se preseliti u Lion i tamo se sastati sa Francuzima (20.30), domaćinima jedne grupe Eurobasketa (5-20. septembar) i kompletne završnice takmičenja.

Selektor Aleksandar Đorđević ima na raspolaganju 17 igrača, s obzirom na to da je Boban Marjanović pod dobro poznatim okolnostima krenuo "stopama" povređenog Stefana Jovića i 99 odsto otpao sa spiska kandidata za nastup na Evropskom prvenstvu.

U nedelju protiv Mađarske u Kranjskoj Gori nastupilo je njih 13, dok bi u Francuskoj trebalo da se uključe Teodosić, Milosavljević i Erceg (svi bili lakše povređeni), kao i Bjelica, koji je zbog potpisivanja ugovora sa Minesotom kasnije počeo pripreme.

Luka Mitrović radio je punom parom od prvog dana i željno očekuje jake provere, posle "napornog i kvalitetnog rada" u prethodnih desetak dana.

"Radujemo se onom što sledi. Željni smo utakmica, a već u Nansiju i Lionu imaćemo dva odličnatesta. Suvišno je govoriti o snazi Francuza, a ni protiv Rusa sigurno nećemo imati lak zadatak", kaže mladi krilni centar.

Zna se i šta je najbitnije u ovoj fazi pripremnog perioda...

"Da se što bolje uigramo i da nas zaobiđu povrede", dodaje Mitrović.

Prošle godine u ovo vreme "orlovi" su nastupili na turniru u Pou. Posle nesrećnog poraza od Grčke, nadigrali su Hrvate i Francuze i osvojili pehar, a kasnije na FIBA Svetskom kupu u Španiji dogurali do finala.

Neka i sada budu najmanje toliko uspešni!

Komentari / 0

Ostavite komentar