Куријер: Тек када се ’'велика четворка'’ повуче...

Прослављени амерички тенисер Џим Куријер рекао је да сви љубитељи тениса треба да уживају у владавини ’велике четворке’ док траје.

Тенис 08.08.2015 | 10:20
Куријер: Тек када се ’'велика четворка'’ повуче...

Куријер је истакао да је последњих година за све тенисере била немогућа мисија да се умешају у борбу Роџера Федерера, Рафаела Надала и Новака Ђоковића, па и Ендија Марија.

Такође, он је истакао да ће сви они своју шансу да редовно освајају Грен слемове или дођу до првог места на АТП листи имати тек када се чланови ’велике четворке’ повуку.

„Сада смо сведоци ере ’велике четворке’. Мислим да нико није успео да се избори за своје место поред њих јер је било изузетно тешко. Прво смо имали доминацију Федерера и Надала, сада Ђоковић доминира, а Мари је одмах иза и јури их. И никога не занима под којом заставом играју“, истакао је Куријер.

Куријер је истакао да ће многи тек за неколико година бити свесни да су били сведоци нечега невероватног.

„Њих четворица су невероватни тенисери који играју у исто време. И свима је тешко против њих. Знам да многи дају све од себе, али је ово јединствена ера. Мислим да ћемо за неколико година више ценити овај период и све оно што сада постижу, јер је сада све тешко схватити. И заиста је невероватно колико су сви они цењени сада. За три или пет година, ова ера ’велике четворке’ ће проћи, а тек тада ће остали тенисери добити прилику да освајају Грен слемове и дођу до броја један“, нагласио је Куријер.

Коментари / 0

Оставите коментар