Kurijer: Tek kada se ’'velika četvorka'’ povuče...

Proslavljeni američki teniser Džim Kurijer rekao je da svi ljubitelji tenisa treba da uživaju u vladavini ’velike četvorke’ dok traje.

Tenis 08.08.2015 | 10:20
Kurijer: Tek kada se ’'velika četvorka'’ povuče...

Kurijer je istakao da je poslednjih godina za sve tenisere bila nemoguća misija da se umešaju u borbu Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, pa i Endija Marija.

Takođe, on je istakao da će svi oni svoju šansu da redovno osvajaju Gren slemove ili dođu do prvog mesta na ATP listi imati tek kada se članovi ’velike četvorke’ povuku.

„Sada smo svedoci ere ’velike četvorke’. Mislim da niko nije uspeo da se izbori za svoje mesto pored njih jer je bilo izuzetno teško. Prvo smo imali dominaciju Federera i Nadala, sada Đoković dominira, a Mari je odmah iza i juri ih. I nikoga ne zanima pod kojom zastavom igraju“, istakao je Kurijer.

Kurijer je istakao da će mnogi tek za nekoliko godina biti svesni da su bili svedoci nečega neverovatnog.

„Njih četvorica su neverovatni teniseri koji igraju u isto vreme. I svima je teško protiv njih. Znam da mnogi daju sve od sebe, ali je ovo jedinstvena era. Mislim da ćemo za nekoliko godina više ceniti ovaj period i sve ono što sada postižu, jer je sada sve teško shvatiti. I zaista je neverovatno koliko su svi oni cenjeni sada. Za tri ili pet godina, ova era ’velike četvorke’ će proći, a tek tada će ostali teniseri dobiti priliku da osvajaju Gren slemove i dođu do broja jedan“, naglasio je Kurijer.

Komentari / 0

Ostavite komentar