Афера Босналијек: Селвић опет у притвору

Поново је одређен притвор Селвић Аиди, осумњиченој у предмету "Босналијек", а којој је притвор укинут ранијом одлуком суда.

Босна и Херцеговина 06.08.2015 | 14:34
Афера Босналијек: Селвић опет у притвору

На основу новог приједлога Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, Кантонални суд у Сарајеву је поново одредио притвор осумњиченој Селвић Аиди, а на основу нових доказа који су извршеним претресом пронађени у њеном стану.

Наиме, код осумњичене су претресом стана пронађени докази, као што су: изјаве одређеног броја свједока датих Финансијској полицији ФБиХ, сачињене и непотписане припремљене изјаве једног броја свједока који би требали свједочити у предмету "Босналијек", ручно писани текст о начину рада фирме "Брштаница". Такође и акт Кантоналног Тужилаштва из Сарајева упућен премијеру Федерације БиХ којим актом је тадашњи премијер Владе ФБиХ, Нермин Никшић, информисан о стању свих предмета "Босналијек" који су у раду, као и о потребним мјерама и радњама које Тужилаштво још мора предузети у циљу доношења тужилачке одлуке.

Кантонално тужилаштво у Сарајеву је закључило како ти пронађени документи указују на припрему свједока за свједочење и усклађивање њихових исказа, чиме би се отежало доказивање и процесуирање у предмету "Босналијек", а што је Кантонални суд у Сарајеву прихватио и осумњиченој Селвић Аиди поновно одредио притвор, а због постојања нарочитих околности које указују да би иста боравком на слободи ометала истрагу утицајем на свједоке и саучеснике.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 0

Оставите коментар