Afera Bosnalijek: Selvić opet u pritvoru

Ponovo je određen pritvor Selvić Aidi, osumnjičenoj u predmetu "Bosnalijek", a kojoj je pritvor ukinut ranijom odlukom suda.

Bosna i Hercegovina 06.08.2015 | 14:34
Afera Bosnalijek: Selvić opet u pritvoru

Na osnovu novog prijedloga Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, Kantonalni sud u Sarajevu je ponovo odredio pritvor osumnjičenoj Selvić Aidi, a na osnovu novih dokaza koji su izvršenim pretresom pronađeni u njenom stanu.

Naime, kod osumnjičene su pretresom stana pronađeni dokazi, kao što su: izjave određenog broja svjedoka datih Finansijskoj policiji FBiH, sačinjene i nepotpisane pripremljene izjave jednog broja svjedoka koji bi trebali svjedočiti u predmetu "Bosnalijek", ručno pisani tekst o načinu rada firme "Brštanica". Takođe i akt Kantonalnog Tužilaštva iz Sarajeva upućen premijeru Federacije BiH kojim aktom je tadašnji premijer Vlade FBiH, Nermin Nikšić, informisan o stanju svih predmeta "Bosnalijek" koji su u radu, kao i o potrebnim mjerama i radnjama koje Tužilaštvo još mora preduzeti u cilju donošenja tužilačke odluke.

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je zaključilo kako ti pronađeni dokumenti ukazuju na pripremu svjedoka za svjedočenje i usklađivanje njihovih iskaza, čime bi se otežalo dokazivanje i procesuiranje u predmetu "Bosnalijek", a što je Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio i osumnjičenoj Selvić Aidi ponovno odredio pritvor, a zbog postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi ista boravkom na slobodi ometala istragu uticajem na svjedoke i saučesnike.

Izvor: Klix.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar