Посјетио све земље свијета до 37. године

У мају 2013. Гуннар Гарфорс је испунио свој циљ - посјетио је све земље свијета. Тиме је постао најмлађа особа којој је нешто такво пошло за руком.

Свијет 06.08.2015 | 11:55
Посјетио све земље свијета до 37. године

У мају 2008. Гуннар Гарфорс је већ био посјетио 85 земаља. Тада је одлучио да прије своје 40. жели посјетити све земље свијета.

Овај Норвежанин успио је путовати и задржати свој посао.

На својим путовањима налазио је на различите изазове. Тако је морао увјеравати иранске власти да није шпијун, првобитно му је био одбијен захтјев за визу која му је требала за посјету Еритреји, а на Антартику је морао тражити помоћ због наноса леда и снијега.

Гуннар Гарфорс је у септембру 2014. посјетио и БиХ. Тада је заједно са својим пријатељима поставио рекорд тако што су за свега један дан путовали кроз 19 европских земаља.

Тада је пропутовао кроз Македонију, Косово, Србију, Хрватску, БиХ, Словенију, Аустрију, Мађарску, Словачку, Чешку, Њемачку, Холандију, Белгију, Луксембург, Француску и Швајцерску, прије него је путовање завршило у Лихтенштајну у недјељу навече.

"Све је ишло глатко, осим за вријеме страшне олује у Швајцерској и неких проблема с рент-а-царом у Грчкој", казао је Гарфорс.

Укупно је посјетио 198 земаља, кроз неке је само прошао, али је у појединим земљама боравио и више дана.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лажов је то

06.08.2015 16:45

Лаже. да је био у Исламској држави не би се веселио...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Путник

07.08.2015 14:21

И ја бих а да неко финансира

ОДГОВОРИТЕ