Спасио дјевојчицу и сада жели да је усвоји

Дамир Кавгић из Горњег Сребреника учинио је велико хумано дјело када је кренуо у потрагу за петогодишњом дјевојчицом Самиром Алић, која је са братом седам дана боравила у шуми без икакве хране и воде.

Босна и Херцеговина 05.08.2015 | 20:45
Спасио дјевојчицу и сада жели да је усвоји

Иако није био дио спасилачке екипе, Кавгић није могао сједјети код куће, већ се и сам запутио у шуму како би помогао у тражењу Самире. Након три сата ходања пронашао је дјевојчицу, а од тада је она постала саставни дио његовог живота.

Самиру, која се опоравља у болници у Брчком, Дамир са својом супругом и двоје дјеце свакодневно посјећује, а изразио је и жељу да је усвоји.

"Самира је у петак пребачена у болницу у Брчком. Иако је у доста бољем стању, још је под надзором љекара, јер је доживјела велику трауму. Моја породица и ја смо јој најчешћи посјетитељи, већ нас је упознала и сваки пут нас дочека са осмијехом", говори Кавгић.

Он додаје да ће дјевојчица сигурно још двадесетак до мјесец дана остати у болници због претрага и налаза.

"Волио бих да Самира након изласка из болнице почне живјети с нама. С обзиром нато да њени родитељи живе у јако тешком стању они је не могу издржавати. Социјални радници су истакли да ће Самира бити дата на усвајање, а ја желим да она постане дио моје породице", казао је, додајући да неће дозволити да је пошаљу у дом.

"С обзиром на то да Самирине три старије сестре живе у Дому за збрињавање дјеце у Рахићу, социјални радници су и њу хтјели послати тамо, како би све биле скупа. Међутим, ја то нећу дозволити! Ни у дому нису добри услови, пуно боље ће јој бити са мном и мојом породицом. И њени родитељи желе да је ја усвојим, јер ће им тако бити лакше да је редовно посјећују", говори Кавгић.

Иако већ има двоје дјеце, Дамир истиче да му неће бити тешко издржавати још једно дијете.

"И ја имам дјевојчицу од пет и сина од 13 година. Њих двије би се дружиле и ишле би заједно у школу. И супруга и ја Самиру већ сматрамо својом кћерком. Како храним своје двоје дјеце, тако могу и њу", закључује Кавгић, који ће наредних дана почети преговоре са социјалним радницима о Самирином усвајању.

(Фактор)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Симо

05.08.2015 18:55

Ти си цовјек велики ! Бог ти дао све најбоље у зивоту!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дуле

06.08.2015 06:07

Хвала ти!!

Name

људино

05.08.2015 19:15

Даце ти Бог среце и благосова добри цовјеце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

требиње

06.08.2015 04:18

Свако ти добро бог дао.позззз

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додано

06.08.2015 07:27

Једно велико срце,хуманост без граница су на дјелу.ДИВНО ЈЕ ИМАТИ ТАКВЕ ЉУДЕ.

ОДГОВОРИТЕ