Данас је дан кад је Бајерн понизио Реал, а Бошков ушао у легенду!

„Никада у животу нисам примио седам голова“, рекао је голман Краљевског клуба Гарсија Ремон на полувремену.

Фудбал 05.08.2015 | 19:20
Данас је дан кад је Бајерн понизио Реал, а Бошков ушао у легенду!

Реал Мадрид и Бајерн из Минхена су у историји имали 18 међусобних окршаја у званичним утакмицама, а један од оних који ће остати упамћен заувек носио је карактер пријатељског. Реч је о дуелу из 5. августа 1980.године. У питању је контролан утакмица коју је баварски тим победио са чак 9:1.

Мадриђане је са клупе тада предводио Вујадин Бошков, а његова изјава после меча је постала чувена.
„Више волим да изгубим један меч са девет примљених голова, него да изгубим девет мечева са једним примљеним голом“, рекао је Бошков и по томе остао препознатљив.

Бајерн је тада већ на полувремену водио са 7:0 (три гола постигао брат Дитер Хенеса (Улијев брат), а два гола су била дело Карла Хајнца Руменигеа), а у другом је спутио гас, па је меч завршен 9:1.
„Никада у животу нисам примио седам голова на једном мечу“, рекао је тадашњи голман Краљевског клуба Гарсија Ремон после првих 45 минута.

Занимљиво, упркос овом понижењу, те године Реал Мадрид је играо финале Купа европских шампиона када је Ливерпул био бољи са 1:0 када је одлучујући гол на Парку принчева постигао Алан Кенеди.

После тачно 35 година Реал Мадрид има прилику за реванш. Мадриђани се од 20.45 састају са Бајерном у Минхену у финалу Ауди купа после победе над Тотехнемом од 2:0 и славља Бавараца над Миланом од 3:0.

Хоће ли овај меч бити једнако епски попут оног од пре три и по деценије.

Коментари / 0

Оставите коментар