Danas je dan kad je Bajern ponizio Real, a Boškov ušao u legendu!

„Nikada u životu nisam primio sedam golova“, rekao je golman Kraljevskog kluba Garsija Remon na poluvremenu.

Fudbal 05.08.2015 | 19:20
Danas je dan kad je Bajern ponizio Real, a Boškov ušao u legendu!

Real Madrid i Bajern iz Minhena su u istoriji imali 18 međusobnih okršaja u zvaničnim utakmicama, a jedan od onih koji će ostati upamćen zauvek nosio je karakter prijateljskog. Reč je o duelu iz 5. avgusta 1980.godine. U pitanju je kontrolan utakmica koju je bavarski tim pobedio sa čak 9:1.

Madriđane je sa klupe tada predvodio Vujadin Boškov, a njegova izjava posle meča je postala čuvena.
„Više volim da izgubim jedan meč sa devet primljenih golova, nego da izgubim devet mečeva sa jednim primljenim golom“, rekao je Boškov i po tome ostao prepoznatljiv.

Bajern je tada već na poluvremenu vodio sa 7:0 (tri gola postigao brat Diter Henesa (Ulijev brat), a dva gola su bila delo Karla Hajnca Rumenigea), a u drugom je sputio gas, pa je meč završen 9:1.
„Nikada u životu nisam primio sedam golova na jednom meču“, rekao je tadašnji golman Kraljevskog kluba Garsija Remon posle prvih 45 minuta.

Zanimljivo, uprkos ovom poniženju, te godine Real Madrid je igrao finale Kupa evropskih šampiona kada je Liverpul bio bolji sa 1:0 kada je odlučujući gol na Parku prinčeva postigao Alan Kenedi.

Posle tačno 35 godina Real Madrid ima priliku za revanš. Madriđani se od 20.45 sastaju sa Bajernom u Minhenu u finalu Audi kupa posle pobede nad Totehnemom od 2:0 i slavlja Bavaraca nad Milanom od 3:0.

Hoće li ovaj meč biti jednako epski poput onog od pre tri i po decenije.

Komentari / 0

Ostavite komentar