Пропадају милијарде,а Влада Српске се инати

Формирање Државног одбора за инвестиције БиХ, који је био услов да БиХ кандидује Европској унији пројекте вриједне млијарде евра, упитно јер Влада Републике Српске оспорава његово постојање.

Република Српска 05.08.2015 | 16:25
Пропадају милијарде,а Влада Српске се инати

Како је потврђено за Н1, Влада Српске се противила и усвајању Пословника одбора. Функционисање Државног одбора је упитно, јер су чланови Одбора и ентитетски премијери, Фадил Новалић и Жељка Цвијановић.

"Влада Републике Српске доставила је своје коментаре и изразила неслагања у вези са одлуком о формирању Државног одбора за инвестиције и његовог пословника о раду те очекује од Савјета министара да се отклоне идентификовани недостаци", стоји у одговору Н1 телевизији.

Из Републике Српске су тражили да међу тим пројектима буде и мост на Сави код Градишке, што је и урађено. Савјет министара БиХ је 31. јула, како смо већ први објавили, Европској комисији кандидовао два пројекта, мост код Оџака, али и мост код Градишке, вриједности 105 милиона евра.

Према Заједничког изјави премијера шест земаља Западног Балкана, мост на Сави није био предложен као потенцијални пројекат из БиХ.

Европска унија обезбиједила је кроз ИПА-2 фонд милијарду евра за инфраструктурне пројекте на Западног Балкану. Потврда тих пројеката очекује се на Бечком самиту, 27. августа.

(Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

аy

05.08.2015 15:13

Али зато тандем Новалиц и Цвјановиц лако усагласе Закон о раду и све друге реформске законе којима властити народ дају у ропство и гурају у нестанак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рефа

05.08.2015 15:26

Миле дај одмах референдум о раду Дрзавног одбора за инвестиције БиХ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво

05.08.2015 16:05

Ма какве европске паре, партијска братија има електропривреду, јавна предузеца, путеве рс, фондове...овако је лаксе мазнути лову....поготово савјетници бајини али и премијркини су се ангазовали озбиљно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

инат

05.08.2015 17:00

додик коци напредак цијелог региона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Суперхик

05.08.2015 18:16

За такве пројекте , влада мора имати струцњаке.А , таквих они немају око себе. Овако је лаксе, нецемо са другима . Раја воли ту опцију , они домољубни , а паре низ Саву. То је наса реалност !

ОДГОВОРИТЕ