Propadaju milijarde,a Vlada Srpske se inati

Formiranje Državnog odbora za investicije BiH, koji je bio uslov da BiH kandiduje Evropskoj uniji projekte vrijedne mlijarde evra, upitno jer Vlada Republike Srpske osporava njegovo postojanje.

Republika Srpska 05.08.2015 | 16:25
Propadaju milijarde,a Vlada Srpske se inati

Kako je potvrđeno za N1, Vlada Srpske se protivila i usvajanju Poslovnika odbora. Funkcionisanje Državnog odbora je upitno, jer su članovi Odbora i entitetski premijeri, Fadil Novalić i Željka Cvijanović.

"Vlada Republike Srpske dostavila je svoje komentare i izrazila neslaganja u vezi sa odlukom o formiranju Državnog odbora za investicije i njegovog poslovnika o radu te očekuje od Savjeta ministara da se otklone identifikovani nedostaci", stoji u odgovoru N1 televiziji.

Iz Republike Srpske su tražili da među tim projektima bude i most na Savi kod Gradiške, što je i urađeno. Savjet ministara BiH je 31. jula, kako smo već prvi objavili, Evropskoj komisiji kandidovao dva projekta, most kod Odžaka, ali i most kod Gradiške, vrijednosti 105 miliona evra.

Prema Zajedničkog izjavi premijera šest zemalja Zapadnog Balkana, most na Savi nije bio predložen kao potencijalni projekat iz BiH.

Evropska unija obezbijedila je kroz IPA-2 fond milijardu evra za infrastrukturne projekte na Zapadnog Balkanu. Potvrda tih projekata očekuje se na Bečkom samitu, 27. avgusta.

(N1)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ay

05.08.2015 15:13

Ali zato tandem Novalic i Cvjanovic lako usaglase Zakon o radu i sve druge reformske zakone kojima vlastiti narod daju u ropstvo i guraju u nestanak.

ODGOVORITE
Name

Refa

05.08.2015 15:26

Mile daj odmah referendum o radu Drzavnog odbora za investicije BiH!

ODGOVORITE
Name

Savo

05.08.2015 16:05

Ma kakve evropske pare, partijska bratija ima elektroprivredu, javna preduzeca, puteve rs, fondove...ovako je lakse maznuti lovu....pogotovo savjetnici bajini ali i premijrkini su se angazovali ozbiljno.

ODGOVORITE
Name

inat

05.08.2015 17:00

dodik koci napredak cijelog regiona

ODGOVORITE
Name

Superhik

05.08.2015 18:16

Za takve projekte , vlada mora imati strucnjake.A , takvih oni nemaju oko sebe. Ovako je lakse, necemo sa drugima . Raja voli tu opciju , oni domoljubni , a pare niz Savu. To je nasa realnost !

ODGOVORITE