Највећа прекривена ски стаза усред Дубаија

Дубаи је саопштио да ће добити највећу покривену скијашку стазу на свету, са пистом од 1,2 километара и највишом кулом за становање висине 711 метара

Путовања 05.08.2015 | 11:30
Највећа прекривена ски стаза усред Дубаија

Дубаи, емират Саудијске Арабије познат по веома екстравагантним грађевинским пројектима, саопштио је данас да ће добити највећу покривену скијашку стазу на свету, са пистом од 1,2 километара и највишом кулом за становање висине 711 метара.



Овај нови туристички и стамбени пројекат, Меyдан Оне укључиваће такође фонтану од 420 метара, каква не постоји нигде у свету, огроман тржни центар, хотел са 325 соба и марину, наводи се у саопштењу власти ове арапске државе.

Вредност овог пројекта, који ће се простирати на површини од 3,6 милиона квадратних метра на коме ће се места наћи и за хиподром усред пустиње поред највише куле на свету Бурџ Калифа од 825 метра висине, процењена је на 25 миљарди дирхама (6,2 милијарди евра), преноси локални лист Ал Бајан.

У кули Бурџ Калифа смештен су и пословне просторије док је ново кула намењена искључиво за становање.

Прва фаза овог пројекта, који треба да привуче до 78.000 становника, биће завршена у наредних пет година како би се поклопила са Светском изложбом која ће се одржати 2020. у овом граду.

У Дубају постоји још једна вештачка ски стаза изграђена 2005. у трговинском центру и која је засада највећа стаза те врсте у свету.

"За град који непрестано гради нешто иновативно, овај прокат је од великог значаја за Дубаји и Арапске Емирате", објаснио је на сајту Нешенел главни за пројекат Мејдана Сеад Ал Тајер.

"Заложили смо се да изградимо дестинацију вишеструке намене која ће превазиће свачија очекивања и која ће истовремено бити намењена туристрима, житељима и свим путницима широм света", додао је он.

Захваљујући репутацији либералног града у конзервативној средини, Дубаи је постао пословни центар који привлачи предузећа и расељене који траже место где да се настане на Блиском истоку.

Дубаи је је прошле године посетило 13,2 милиона људи.

Очекује се да ће га 2020. примити 20 милиона туриста.

Новости

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Марко Гргур

06.08.2015 13:06

Ма пусти прице дубаи је најљепши град убедљиво.

ОДГОВОРИТЕ