Дуле: Изгубили смо кредибилитет код играча!

Тренер Партизана Душко Вујошевић рекао је да су ‘црно-бели’ изгубили кредибилитет код кошаркаша када су финансије у питању.

Кошарка 03.08.2015 | 18:40
Дуле: Изгубили смо кредибилитет код играча!

Финансијски проблеми са којима се Партизан суочава већ дуже време су свима познати, али је Вујошевић рекао да његов клуб мора да састави екипу која, како каже, неће бити испод неког нивоа.

“Тим ће очигледно бити доста ослабљен. Партизан увек треба да има концепт да има или шампионски тим или тим који ће једном бити шампионски. Пошто ове сезоне сигурно не може да има шампионски, онда мора да се концентрише да састави екипу која неће бити испод неког нивоа и која ће имати перспективу”, рекао је Вујошевић.

Вујошевић је још на одмору, али је рекао прати шта се дешава у клубу. Председник Партизана Предраг Даниловић требало би ове недеље да се врати са одмора, а онда би требало да буде одржана и Скупштина клуба.

“Скупштина треба да омогући рад клуба у минималним условима. На пример, ми смо преговарали са Николом Ивановићем, чији је менаџер Мишко Ражнатовић. Он је на крају за три пута мање новца отишао у Мега Лекс, чији је Ражнатовић власник. Он је и менаџер Миленка Тепића и зна да је Тепић прошле сезоне од десет плата примио једну. Нормално, то играчи када чују, није им све једно”, рекао је Вујошевић, “Изгубио се кредибилитет да се чека новац, а то је прво што треба да се изгради. Инерција је узела негативан ток. Нисмо до краја искористили када су ствари биле позитивне, а сада су отишле у другом смеру. Партизан је огромна традиција, навијачи имају огромну вредност и знају и освешћени су и знају зашто се дешавају одређене ствари. Морамо у тешкој ситуацији, када свако показује своје право лице, да издржимо”.

Партизан је овог лета остао без више од пола тима, а још никога није довео. Са челницима клуба је често тешко причати о појачањима, јер је финансијска ситуација потпуно доминантна тема.

“Склапање тима је везано за решавање финансијских проблема у клубу, што ће сигурно бити једна од тема предстојеће Скупштине. Видим да навијачи будним оком прате све што се дешава у клубу и на томе сам им јако захвалан. Наравно, има и различитих мишљења, али то јесте демократија, да свако мисли на свој начин, поготово ако није индуковано или у функцији стицања положаја. Свако може да мисли на свој начин, па тако и нетачно и глупо и ја га таквог прихватам”, рекао је тренер Партизана, “Али, препознајем и када је различито мишљење индуковано и у сврху додворавања власти и личне промоције. У сваком случају, Скупштина треба да омогући рад у минималним условима”.

Коментари / 0

Оставите коментар