Dule: Izgubili smo kredibilitet kod igrača!

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su ‘crno-beli’ izgubili kredibilitet kod košarkaša kada su finansije u pitanju.

Košarka 03.08.2015 | 18:40
Dule: Izgubili smo kredibilitet kod igrača!

Finansijski problemi sa kojima se Partizan suočava već duže vreme su svima poznati, ali je Vujošević rekao da njegov klub mora da sastavi ekipu koja, kako kaže, neće biti ispod nekog nivoa.

“Tim će očigledno biti dosta oslabljen. Partizan uvek treba da ima koncept da ima ili šampionski tim ili tim koji će jednom biti šampionski. Pošto ove sezone sigurno ne može da ima šampionski, onda mora da se koncentriše da sastavi ekipu koja neće biti ispod nekog nivoa i koja će imati perspektivu”, rekao je Vujošević.

Vujošević je još na odmoru, ali je rekao prati šta se dešava u klubu. Predsednik Partizana Predrag Danilović trebalo bi ove nedelje da se vrati sa odmora, a onda bi trebalo da bude održana i Skupština kluba.

“Skupština treba da omogući rad kluba u minimalnim uslovima. Na primer, mi smo pregovarali sa Nikolom Ivanovićem, čiji je menadžer Miško Ražnatović. On je na kraju za tri puta manje novca otišao u Mega Leks, čiji je Ražnatović vlasnik. On je i menadžer Milenka Tepića i zna da je Tepić prošle sezone od deset plata primio jednu. Normalno, to igrači kada čuju, nije im sve jedno”, rekao je Vujošević, “Izgubio se kredibilitet da se čeka novac, a to je prvo što treba da se izgradi. Inercija je uzela negativan tok. Nismo do kraja iskoristili kada su stvari bile pozitivne, a sada su otišle u drugom smeru. Partizan je ogromna tradicija, navijači imaju ogromnu vrednost i znaju i osvešćeni su i znaju zašto se dešavaju određene stvari. Moramo u teškoj situaciji, kada svako pokazuje svoje pravo lice, da izdržimo”.

Partizan je ovog leta ostao bez više od pola tima, a još nikoga nije doveo. Sa čelnicima kluba je često teško pričati o pojačanjima, jer je finansijska situacija potpuno dominantna tema.

“Sklapanje tima je vezano za rešavanje finansijskih problema u klubu, što će sigurno biti jedna od tema predstojeće Skupštine. Vidim da navijači budnim okom prate sve što se dešava u klubu i na tome sam im jako zahvalan. Naravno, ima i različitih mišljenja, ali to jeste demokratija, da svako misli na svoj način, pogotovo ako nije indukovano ili u funkciji sticanja položaja. Svako može da misli na svoj način, pa tako i netačno i glupo i ja ga takvog prihvatam”, rekao je trener Partizana, “Ali, prepoznajem i kada je različito mišljenje indukovano i u svrhu dodvoravanja vlasti i lične promocije. U svakom slučaju, Skupština treba da omogući rad u minimalnim uslovima”.

Komentari / 0

Ostavite komentar