Дизнијеви стручњаци побијају оптужбе

Волт Дизни је био комплексан човек и слављен и оспораван, али наводи да је био велики антисемита су недоказане, кажу стручњаци, а преноси АП.

Свијет 03.08.2015 | 12:34
Дизнијеви стручњаци побијају оптужбе

Композитор Ричард Шерман, син јеврејских имиграната, који потписује композиције за остварења "Мери Попинс" и "Књигу о џунгли" каже да су такве критике апсолутно бесмислене и додао да је њега и његовог брата Роберта Дизни третирао као своје синове.

Историчар и критичар Нил Габлер, аутор књиге "Ан Емпире оф Тхеир Оwн: Хоw тхе Јеwс Инвентед Холлywоод" рекао је да је исцрпно истраживао Волта Дизнија како би написао дело "Wалт Диснеy: Тхе Триумпх оф тхе Америцан Имагинатион" 2006. године.

"Нисам видео никакве доказе осим повремених антисемитских коментара који су били уобичајени за Дизнијево време и 20. век", напоменуо је он и подсетио да су се сви плашили Волта Дизнија као шефа, називајући га строгим, јер се није устручавао да отпушта раднике за које је мислио да не раде довољно добро.

Шерман који је почео да ради за Дизнија 1960. године, каже да га се никада плашио, али и да је тај маг забаве можда омекшао након деценија великих достигнућа.

Један од панелиста који је учествовао у дискусији рекао је да је Дизни третирао своје запослене као фамилију, док је други навео да је његова доброта била циничан трик како би извукао максимум из људи који су за њега радили.

Шерман је, међутим, био непоколебљив у одбрани свог бившег шефа. "Био је велика душа, он је то стварно био. Наравно, имао је својих мана, али ко их нема? Међутим, једино што је важно је да је он био покретач добрих ствари", рекао је он.

Коментари / 0

Оставите коментар