Притворена рекеташка банда из Сарајева

Пет чланова рекеташке банде која је приведена у четвртак у акцији сарајевске полиције смјештено је иза решетака.

Босна и Херцеговина 02.08.2015 | 12:28
Притворена рекеташка банда из Сарајева

Наиме, одлуком судије за претходни поступак Кантоналног суда у Сарајеву, Хусеина Делалића, петорки која је осумњичена за вишеструка кривична дјела међу којима је отмица, разбојништва, крађе, одређен је једномјесечни притвор.

Отмица, разбојништва, крађе, тешке повреде...

Ради се о Давору Нинковићу, Дини Смјаловићу, Сеаду Половини, Адему Махмутовићу и Асмиру Мердановићу, а на терет им се стављају кривична дјела наношења тешких повреда, насилништво, крађе и угожавање безбједности.

Сарајевска полиција још увијек трага за три члана банде и то Аднаном Агановићем, Амиром Мехмедовићем и Семиром Дестановићем, а по налогу Тужилаштва Кантона Сарајево за њима су расписане потјернице.

С друге стране на слободу су пуштени Алмир Мердановић, Селма Качевић и Енес Турковић, тројка која је такође ухапшена у полицијској акцији проведеној у четвртак.

Чланови ове банде бавили су се рекетарењем те су под будним оком сарајевске полиције и тужилаштва били чак шест мјесеци. Установљено је да су им мета углавном били привредници и приватници са подручја Илиџе које су уцјењивали на различите начине не би ли од њих изнудили новац.

Кћерку привредника жељели ударити возилом

Један од њих је био и привредник Самед Аљовић, власник некретнине у Раковици коју издаје Правном факултету у Кисељаку. Рекетари су под прислиом сазнали од његовог радника износ накнаде коју добија за објекат те су га пријетњама покушали застрашити како би им дао дио новца који прима. Покушали су чак и његову кћерку ударити аутомобилом док се враћала из школе не би ли га натјерали да пристане на рекет. Но, Аљовић је све пријавио полицији.

Група је осумњичена и за крађу сефа са 70.000 КМ из хотела Холлywоод, а који су били закупили гости из Кувајта који су одсјели у овоме хотелу. Такође су осумњичени и за отмицу 21-годишњег младића А.Х. којег су везали, ставили у гепек аутомобила и одвезли у Блажуј гдје су га ударали и по њему уринирали да би на крају од њега узели око 800 евра, мобилни и наочаре.

Женски дио банде имао је у њиховом дјеловању посебну улогу. Тако се неријетко приступало завођењу мушкарца којем би се у пиће подметнуле пилуле за спавање након чега би бивао опљачкан.

Иначе, приведени су и раније пунили рубрике црне хронике. Тако су Смајловић и Нинковић привођени због пљачки бензинских пумпи Енергопетрол и Проминг у Сарајеву.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

02.08.2015 12:01

Пријеки суд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Француз

02.08.2015 14:40

Смртна казна за све би била веома реална опција!