Њемачка уводи визе западном Балкану?

Њемачке власти могле би да покрену дискусију о томе да БиХ и другим земљама западног Балкана поново буде уведен визни режим због константног прилива нових азиланата, пише "Дневни аваз".

Босна и Херцеговина 02.08.2015 | 11:44
Њемачка уводи визе западном Балкану?

Локалне власти Баварске то траже од Владе Њемачке, али убрзана процедура у ЕУ за враћање визног режима још није покренута.

У првој половини ове године Канцеларија за миграције и избјеглице Њемачке запримила је 4.061 захтјев за азил од држављана БиХ, потврђено је из њемачког Министарства унутрашњих послова.

"Шансе да држављани БиХ добију азил скоро да не постоје, а број азила које је Њемачка додијелила у овој години једнак је нули", кажу у Министарству.

Њемачке институције ускоро би требало да усвоје нови закон који ће Канцеларији за миграције и избјеглице омогућити да држављанима БиХ и осталих земаља западног Балкана, које су означене као сигурне, забрани одлазак у земље Шенгена на извјесни период, што би требало дјеловати превентивно на повећање броја азиланата.

Извор: Дневни аваз

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Зеро

02.08.2015 09:52

Неце БиХ ,ал Србији и Македоније хоце.Провјерено. Мадјари праве зид , Вуциц и Томо се морају одлуцити,или или. Неце да мозе, да сједис на две столице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рус

02.08.2015 09:57

И боље , сад це мо за Русију !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

02.08.2015 09:59

Ово треба да буде опомена властима у БиХ да напокон поцну да раде на добробит ове земље и да и овдје људи поцну нормално да зиве од свог рада а не да размисљају како да побјегну и егсистенцију обезбједе на другом мјесту.Заробили су нас у националне торове и понасају се према нама како доликује торовима,никада они својом вољом неце мјењати ствари у овој земљи.Питање питања је има ли ова генерација снаге да дигне главу или не.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

02.08.2015 18:22

Па које гласао за власт рс.фбих,,сигурно свемирци

Name

тигар

02.08.2015 10:10

И није ми зао градјана РС гласају са СНСД а тразе хљеба од европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

02.08.2015 11:40

Највеци број присталица радикалног ислама је из БиХ то нијемци знају.БиХ је дала пасосе многим терористима сиром свијета то је доказано.

ОДГОВОРИТЕ