Njemačka uvodi vize zapadnom Balkanu?

Njemačke vlasti mogle bi da pokrenu diskusiju o tome da BiH i drugim zemljama zapadnog Balkana ponovo bude uveden vizni režim zbog konstantnog priliva novih azilanata, piše "Dnevni avaz".

Bosna i Hercegovina 02.08.2015 | 11:44
Njemačka uvodi vize zapadnom Balkanu?

Lokalne vlasti Bavarske to traže od Vlade Njemačke, ali ubrzana procedura u EU za vraćanje viznog režima još nije pokrenuta.

U prvoj polovini ove godine Kancelarija za migracije i izbjeglice Njemačke zaprimila je 4.061 zahtjev za azil od državljana BiH, potvrđeno je iz njemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Šanse da državljani BiH dobiju azil skoro da ne postoje, a broj azila koje je Njemačka dodijelila u ovoj godini jednak je nuli", kažu u Ministarstvu.

Njemačke institucije uskoro bi trebalo da usvoje novi zakon koji će Kancelariji za migracije i izbjeglice omogućiti da državljanima BiH i ostalih zemalja zapadnog Balkana, koje su označene kao sigurne, zabrani odlazak u zemlje Šengena na izvjesni period, što bi trebalo djelovati preventivno na povećanje broja azilanata.

Izvor: Dnevni avaz

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Zero

02.08.2015 09:52

Nece BiH ,al Srbiji i Makedonije hoce.Provjereno. Madjari prave zid , Vucic i Tomo se moraju odluciti,ili ili. Nece da moze, da sjedis na dve stolice.

ODGOVORITE
Name

Rus

02.08.2015 09:57

I bolje , sad ce mo za Rusiju !

ODGOVORITE
Name

Osvit

02.08.2015 09:59

Ovo treba da bude opomena vlastima u BiH da napokon pocnu da rade na dobrobit ove zemlje i da i ovdje ljudi pocnu normalno da zive od svog rada a ne da razmisljaju kako da pobjegnu i egsistenciju obezbjede na drugom mjestu.Zarobili su nas u nacionalne torove i ponasaju se prema nama kako dolikuje torovima,nikada oni svojom voljom nece mjenjati stvari u ovoj zemlji.Pitanje pitanja je ima li ova generacija snage da digne glavu ili ne.

ODGOVORITE
Name

дадо

02.08.2015 18:22

Па које гласао за власт рс.фбих,,сигурно свемирци

Name

tigar

02.08.2015 10:10

I nije mi zao gradjana RS glasaju sa SNSD a traze hljeba od evrope.

ODGOVORITE
Name

snouden

02.08.2015 11:40

Najveci broj pristalica radikalnog islama je iz BiH to nijemci znaju.BiH je dala pasose mnogim teroristima sirom svijeta to je dokazano.

ODGOVORITE