Рад у Дубаију: Супер вријеме и супер плата

Тражите посао, авантуру и добру зараду? Волели бисте да живите у другој земљи, и да посао који радите има перспективу? Дубаи је место које све то нуди, али и још нешто…

Свијет 01.08.2015 | 14:05
Рад у Дубаију: Супер вријеме и супер плата

Дубаи је један од најбрже растућих светских градова и са својом тропском климом која му обезбеђује преко 340 сунчаних дана годишње врло брзо је постао миљеник огромног броја туриста али и оних који трагају за послом.

Огроман прилив радне снаге довео је до тога да у Дубаију данас живи преко 85 посто странаца а мање од 15 процената локалног становништва.

"Када радите са јако великим бројем странаца у једној држави, не можете да се осећате усамљено. Сви су странци, сви имају неку своју културу, и то сазнање вам не даје право да будете носталгични. Временом постајете део мултикултурне средине, па разлике и не примећујете, а има и доста Срба који тамо раде", каже Петар Т. (28) који је пре три године почео да ради као конобар у једном угоститељском објекту, а сада је менаџер ресторана.

Дубаи је једно од најпривлачнијих места за људе који своју каријеру желе да граде у области угоститељства и туризма, а сезона траје током целе године.

За непуних двадесет година изграђено је преко 400 облакодера, доста хотела, ресторана, шопинг центара. Има посла за свакога али су конобари и угоститељи најтраженији, потом радници у туризму, грађевинци…

Какви су услови рада у туризму и угоститељству, зашто наши људи предност дају Дубаи проверили смо са Милошем Јовановићем, представником агенције за запошљавање Ферон.

"Најчешћа питања која добијамо од заинтересованих кандидата у вези су са условима рада и платом. Ако упоредите плату у Дубаију и у Западним земљама она делује значајно мања. Међутим, ако узмемо у обзир да на западу сами морате платити стан, трошкове стана, превоз, храну и сличне трошкове, дођемо до тога да су зараде у Дубаију знатно веће", каже Јовановић.

Погодности запошљавања у Дубаију:

Обезбеђени стан, трошкови стана, храна и превоз
Послодавац плаћа трошкове авио превозаРадна виза обезбеђена
Осигурање решава послодавац

"Ово је идеална прилика за све младе људе који желе да се окушају у овој најбрже растућој индустрији али и да истакну непроценљиво искуство у најлуксузнијим хотелима и ресторанима", наводи Јовановић.

Најбоље од свега је што је за добар рад напредовање ка бољим и плаћенијим позицијама загарантовано.

Уколико се ипак одлучите да у Дубаију започнете каријеру, спремите се и на конкуренцију. За сваки посао аплицира око 70.000 људи, а потребно је 3.000.

Извор: Србија данас

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мд

01.08.2015 16:04

Дубаи је одлицан за зене јер арапи имају кес

ОДГОВОРИТЕ