Здрава брза храна од које се не гоји

Брза храна је на лошем гласу и сви саветују да је избегавате, али то није увек тачно. Најбоља опција кад је реч о сендвичима су они од интегралних кифли, са пилетином или ћуретином, парадајзом и краставцем.

Здравље 31.07.2015 | 09:57
Здрава брза храна од које се не гоји

Укусна, јефтина, доступна - брза храна мами нас на сваком кораку и тешко јој је одолети. Ни нутриционисти нису имуни на њене чари, али бирају здравије опције.

Велики сендвичи са разним намазима могу имати и више од 1.000 калорија, што задовољава половину дневних потреба. Парче пице има око 400 калорија, понекад и знатно више, у зависности од количине сира, шунке и надева.

Зато се заговорници здраве хране опредељују за "поснију" опцију. Такође, уместо обичне, наручују вегетаријанску пљескавицу, али без мајонеза. Не пију газирана пића са много шећера, већ воду или мање масно млеко. Кад желе нешто слатко, бирају воћни јогурт радије него калоричнији сладолед.

Најбоља опција кад је реч о сендвичима су они од интегралних кифли, са пилетином или ћуретином, парадајзом и краставцем. Ако по ланцима брзе хране наручујете салату мислећи да сте изабрали дијеталну опцију, варате се. Неке салате могу имати и више од 700 калорија, па водите рачуна о састојцима и никако немојте претеривати са преливом. Помфрит не морате пржити у дубоком уљу, можете га премазати маслиновим и пећи у рерни.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар