Љекарка умрла од маларије после мировне мисије

Лекар ВМА Оливера Јовановић преминула је након што је оболела од тешког облика маларије током учешћа у мировној мисији УН у Централноафричкој Републици.

Србија 28.07.2015 | 15:40
Љекарка умрла од маларије после мировне мисије

Како је саопштило Министарство одбране, др Јовановић је примљена на Клинику за инфективне и тропске болести Војномедицинске академије 6. јула, у веома тешком општем стању са симтпомима и знацима отказивања више органа, а лечена је од најтежег облика маларије и компликација.

"Министарство одбране и Војска Србије жале за губитком др Јовановић, која је за учешће у мисији заједно са осталим колегама одликована медаљом за службу у УН.

Министар одбране Братислав Гашић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић упутили су саучешће породици Јовановић", саопштило је министарство.

Др Оливера Јовановић, лекар специјалиста радиологије, била је запослена у Институту за радиологију Војномедицинске академије, а у Министарству одбране ради од 1995. године.

У мисији МИНУСЦА у Централноафричкој Републици обављала је дужност лекара радиолога у војној болници нивоа 2 и била је ангажована у првој ротацији мисије.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар