Ljekarka umrla od malarije posle mirovne misije

Lekar VMA Olivera Jovanović preminula je nakon što je obolela od teškog oblika malarije tokom učešća u mirovnoj misiji UN u Centralnoafričkoj Republici.

Srbija 28.07.2015 | 15:40
Ljekarka umrla od malarije posle mirovne misije

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, dr Jovanović je primljena na Kliniku za infektivne i tropske bolesti Vojnomedicinske akademije 6. jula, u veoma teškom opštem stanju sa simtpomima i znacima otkazivanja više organa, a lečena je od najtežeg oblika malarije i komplikacija.

"Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije žale za gubitkom dr Jovanović, koja je za učešće u misiji zajedno sa ostalim kolegama odlikovana medaljom za službu u UN.

Ministar odbrane Bratislav Gašić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković uputili su saučešće porodici Jovanović", saopštilo je ministarstvo.

Dr Olivera Jovanović, lekar specijalista radiologije, bila je zaposlena u Institutu za radiologiju Vojnomedicinske akademije, a u Ministarstvu odbrane radi od 1995. godine.

U misiji MINUSCA u Centralnoafričkoj Republici obavljala je dužnost lekara radiologa u vojnoj bolnici nivoa 2 i bila je angažovana u prvoj rotaciji misije.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar