СП: Срби јачи од Црногораца на старту!

Ватерполисти Србије савладали су великог ривала Црну Гору 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2:1), у првом колу Светског првенства у Казању.

Остали спортови 28.07.2015 | 11:20
СП: Срби јачи од Црногораца на старту!

"Делфини" су сјајном игром у другом периоду стекли четири гола предности, Црногорци успевају да смање на гол заостатка у трећој четвртини, али Србија сјајном игром у одбрани решава меч у последњих десетак минута.

Србију је са три поготка предводио Филип Филиповић, а по два гола дали су Душан Мандић и Милан Алексић. Стрелци су били још Марко Ћук, Стефан Митровић, Андрија Прлаиновић, те 18-годишњи дебитант Никола Јакшић.

Најбољи у тиму Црне Горе били су Млађан Јановић, те Драшко и Дарко Бргуљан са по два поготка. По гол су додали Никола Муришић и Вјекослав Пасковић.

Сјајне игре одбрана два тима су отвориле меч у Казању, да би после пет минута без гола, Србија повела преко Филиповић. Уследила је егал борба до трећег минута друге четвртине (2:2), када Србија експресно постиже четири гола и стиже до 6:2.

Црногорци на прелазу између два полувремена успевају да два пута савладају одличног Пјетловића, да би средином трећег периода Пасковић уз доста среће погодио за 7:6.

Међутим, Мандић и Прлаиновић у завршници четвртине враћају Србији три гола предности. Пред последњи квартал Јановић другим голом покушава да врати ЦГ у егал, али већ на старту четвртог периода Србија головима Филиповића и младог Јакшића решава меч.

Србија у следећем колу игра против Јапана (среда, 16:30х).

Коментари / 0

Оставите коментар