SP: Srbi jači od Crnogoraca na startu!

Vaterpolisti Srbije savladali su velikog rivala Crnu Goru 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2:1), u prvom kolu Svetskog prvenstva u Kazanju.

Ostali sportovi 28.07.2015 | 11:20
SP: Srbi jači od Crnogoraca na startu!

"Delfini" su sjajnom igrom u drugom periodu stekli četiri gola prednosti, Crnogorci uspevaju da smanje na gol zaostatka u trećoj četvrtini, ali Srbija sjajnom igrom u odbrani rešava meč u poslednjih desetak minuta.

Srbiju je sa tri pogotka predvodio Filip Filipović, a po dva gola dali su Dušan Mandić i Milan Aleksić. Strelci su bili još Marko Ćuk, Stefan Mitrović, Andrija Prlainović, te 18-godišnji debitant Nikola Jakšić.

Najbolji u timu Crne Gore bili su Mlađan Janović, te Draško i Darko Brguljan sa po dva pogotka. Po gol su dodali Nikola Murišić i Vjekoslav Pasković.

Sjajne igre odbrana dva tima su otvorile meč u Kazanju, da bi posle pet minuta bez gola, Srbija povela preko Filipović. Usledila je egal borba do trećeg minuta druge četvrtine (2:2), kada Srbija ekspresno postiže četiri gola i stiže do 6:2.

Crnogorci na prelazu između dva poluvremena uspevaju da dva puta savladaju odličnog Pjetlovića, da bi sredinom trećeg perioda Pasković uz dosta sreće pogodio za 7:6.

Međutim, Mandić i Prlainović u završnici četvrtine vraćaju Srbiji tri gola prednosti. Pred poslednji kvartal Janović drugim golom pokušava da vrati CG u egal, ali već na startu četvrtog perioda Srbija golovima Filipovića i mladog Jakšića rešava meč.

Srbija u sledećem kolu igra protiv Japana (sreda, 16:30h).

Komentari / 0

Ostavite komentar