Синдикат БиХ тражи смјену Владе ФБиХ

Предсједништво Главног одбора Савеза самосталних синдиката БиХ у Сарајеву је одржало сједницу на којој је главна тема била нови Закон о раду.

Босна и Херцеговина 27.07.2015 | 17:45
Синдикат БиХ тражи смјену Владе ФБиХ

"Синдикат је избачен из преговора о Закону о раду", рекао је Исмет Бајрамовић, предсједник ССС БиХ.

Савез самосталних синдиката БиХ затражио је смјену Владе Федерације БиХ на челу с премијером Фадилом Новалићем.

Влада ФБиХ утврдила је Приједлог закона о раду на сједници одржаној 23. јула у Мостару истичући да се њиме, у што је могуће већој мјери, домаћи прописи у тој области хармонизирају са законодавством Европске уније и европским начелима и стандардима радног законодавства.

Из СССБиХ су поручили да неће одустати од својих захтјева, неће пристати на умањење права радника и неће учествовати у било каквим преговорима у којима представници радника нису равноправан партнер и којима се жели постићи да радници постану робови, те најавили протесте пред зградом Парламента ФБиХ.

(Н1)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

РАДНИК

27.07.2015 15:51

ПОЗИВАМ СВЕ РАДНИКЕ ДА СЕ ИСКЛКУЧЕ ИЗ СВИХ СИНДИКАТА ЈЕР СВИ ОНИ РАДЕ КАКО ИМ ВЛАСТ КАЖЕ, ЗА ТЕ ПАРЕ КОЈЕ ИЗДВАЈАМО ЗА СИНДИКАТ МОЖЕМО ПЛАЋАТИ НАЈБОЉЕ АДВОКАТЕ У ЕВРОПИ ДА НАС ЗАСТУПАЈУ НА СУДУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

27.07.2015 15:54

Када нас синдикат и народ дигне глас против новога закона о раду наса власт це тразити смјену народа па це реци ста хоцете да радите и да имате плату и да имате права ма немој те е не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

симпа

27.07.2015 16:33

Хало радник, не треба вам нико. Само објавите штрајкове и не радите. Нека "газде" раде сами, накотило их се ко корова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ста је то синдикат

27.07.2015 17:29

Новим законом су права радника побољсана и донекле средјена ал су права синдиката заобидјена и њихове привилегије су доведене у питање. Зато се и буне а да су кад ститили права радника не би стање било овако лосе

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

28.07.2015 03:08

Ако послодавци нешто подржавају, то НЕ МОЖЕ бити добро за радника! Ја сам, и те како, за то да послодавац може отпустити "нерадника", али хајде прво да заједнички нађемо дефиницију за појам "нерадник" (то су најчешће људи, који након 20 и више година немилосрдног искориштавња више "не може" онако као у младим данима).