ЦНН: Природа, историја и добри домаћини

Си Ен Ен је на свом интерент порталу објавио 10 разлога због којих би амерички туристи требало да посјете Босну и Херцеговину.

Босна и Херцеговина 27.07.2015 | 14:04
ЦНН: Природа, историја и добри домаћини

Одлика свих становника БиХ је велика и несебична гостопримљивост, а како аутор текста објављеног на сајту Си Ен Ен наводи, домаћни ће отићи у крајност како би угостили стране посјетиоце.

Оно на шта се гости требају спремити је да ће морати да једу до изнемоглости и да ће пити доста кафе, јер како истиче аутор, кафа је окосница друштвеног живота у БиХ. Иако се испијање кафе у БиХ веже за отоманску традицију, већина кафића у држави ће вам послужити кафу у западњачком стилу и према традицији и култури западних земаља, а чини се да БиХ градови имају бескрајан број кафића у којима се гости уз кафу могу опустити, релаксирати и посматрати као вријеме пролази поред њих.

Земља богате историје

У БиХ треба доћи и због историјски инересантних локација, наводи се у тексту.

Сарајево је град у чијем се историјском центру спајају Исток и Запад, па туристи у моменту могу осјетити као да су у Бечу, а већ следећег мнута као да су у Инстамбулу.

Ту су још Почитељ, Јајце, али и Мостар који аутор описује као један од најспектакуларнијих БиХ градова са врхунском отоманском архитекрутом и популарним Старим мостом, са чијег 24 метра вискоког врха скокови у Неретву представљају својеврсни обредни ритуал за младе градске мангупе.

Оно што краси БиХ, поред историје и архитектуре, су и ниске цијене. Тако се у тексту истиче да је Сарајево један од јефтинијих главних градова у Европи, а цијене су још мање ван њега.

У БиХ постоји неколико изврсних могућности за јефтину куповину, а уз чињеницу да су цијене доста ниже него у остатку Европе, квалитет домаћих ручнорађених производа је невејроватно висок. Ручно коване бакарне посуде, ручно рађена чипка, као и ручно рађени теписи и накит су само дио понуде традиционалних производа.

Природне љепоте

Ту је и невјероватна природа у коју је, како наводи аутор, немогуће не заљубити се. Драматичне стјеновите планине, по средини пресјечене трикизно плавим ријекама и снажним водопадима чине вечину територије, због чега ће љубитељи авантуре бити веома задовољни, а БиХ планине су фантастичне не само за планинарање и алпинизам, већ и за рафтинг, параглајдинг и планински бициклизам, наводи се у тексту.

Наша држава је увијек била позната по религијској и етничкој разноврсности својих народа, што јој даје посебан шмек, али и по домаћој кухињи за коју аутор текста каже да је скромна али веома задовољавајућа.

Извор: Магазин Истина

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ха ха

27.07.2015 12:28

Е ово их интересује посебно''валитет домаћих ручнорађених производа је невејроватно висок. Ручно коване бакарне посуде, ручно рађена чипка, као и ручно рађени теписи и накит су само дио понуде традиционалних производа.''..е моји драги новинари..

ОДГОВОРИТЕ