Тур де Франс: Фруму титула, Пину ''врх Тура''!

Бициклиста тима Скај Крис Фрум обезбедио је другу титулу на трци Тур д’Франс, док је Тибо Пино из Франсез де Жуа тријумфовао на претпоследњој етапи.

Остали спортови 25.07.2015 | 18:00
Тур де Франс: Фруму титула, Пину ''врх Тура''!

Фрум, који је славио на Туру и пре две године, пред последњу, церемонијалну етапу до Јелисејских поља у Паризу има минут и 12 секунди предности у односу на најближег ривала – Наира Кинтану, возача Мовистара.

Колумбијац је током 110,5 километара дуге етапе од Модана до легендарног Алп д’Иеза успео да смањи заостатак у односу на носиоца жуте мајице, али недовољно да би га угрозио.

На етапи која се завршила на легендарном планинском врху, после низа од 21 серпентине, тријумфовао је Пино, у времену од 3:17.21 сата, са 18 секунди предности у односу на Кинтану. Њих двојицу је следио Рајдер Хесједал из Канондељк-Гармина, са 41 секундом заостатка.

Фрум је кроз циљ прошао са једним минутом и 38 секунди лошијим временом од Пиноовог, па је Кинтана успео да надокнади један минут и 20 секунди у односу на њега.

Пино је постао трећи Француз заредом који је тријумфовао на легендарном успону, пошто је побегао ривалима. Кинтана се одвојио од пелотона пред сам Алп д’Иез, успео је да претекне Хесједала који је пратио Пиноа, али на крају није имао времена да се бори за победу.

Овогодишње издање Тура завршава се у недељу етапом од Севреа до Париза у дужини од 109,5 километара.

Коментари / 0

Оставите коментар