Болт: Ја сам број 1 и бићу то док се не повучем!

Најбржи човек на свету Јусеин Болт рекао је да је спреман да победи на Светском првенству у Пекингу наредног месеца.

Остали спортови 26.07.2015 | 11:00
Болт: Ја сам број 1 и бићу то док се не повучем!

Јамајчанин је у петак у Лондону славио на Јубиларним играма, у част друге годишњице Олимпијских игара које су одржане у престоници Велике Британије, на 100 метара у времену од 9.87 секунди.

Болту је то била тек друга трка у тој дисциплини ове сезоне, па су многи почели да сумњају у њега и већ видели Американца Џастина Гетлина као новог светског шампиона. Гетлин има четири најбржа времена ове године, а најбоље је поставио у времену од 9.74 у мају.

„Никада нисам био број два, још сам број један. То је план док се не повучем. Задовољан сам како сам трчао. Спреман сам за Пекинг и спреман за победу“, рекао је Болт.

Гетлин је два пута био суспендован због коришћења недозвољених супстанци је пет пута ове сезоне трчао испод 9,8 секунди. Међутим, иако многи отписују Јамајчанина, неће бити први пут ако свима покаже да не треба да га отписују.

„Не плашим се никога. Све се своди на вредан рад, посвећеност и чињеницу да себе само гурате даље. Све је могуће у Пекингу, битан је напор који улажете. Трчао сам брзо на тренингу, али је тада лакше јер немате никакав притисак и можете да извршите све што сте замислили“, нагласио је Болт.

Светско првенство у Пекингу на програму је од 22. до 30. августа.

Коментари / 0

Оставите коментар