Bolt: Ja sam broj 1 i biću to dok se ne povučem!

Najbrži čovek na svetu Jusein Bolt rekao je da je spreman da pobedi na Svetskom prvenstvu u Pekingu narednog meseca.

Ostali sportovi 26.07.2015 | 11:00
Bolt: Ja sam broj 1 i biću to dok se ne povučem!

Jamajčanin je u petak u Londonu slavio na Jubilarnim igrama, u čast druge godišnjice Olimpijskih igara koje su održane u prestonici Velike Britanije, na 100 metara u vremenu od 9.87 sekundi.

Boltu je to bila tek druga trka u toj disciplini ove sezone, pa su mnogi počeli da sumnjaju u njega i već videli Amerikanca Džastina Getlina kao novog svetskog šampiona. Getlin ima četiri najbrža vremena ove godine, a najbolje je postavio u vremenu od 9.74 u maju.

„Nikada nisam bio broj dva, još sam broj jedan. To je plan dok se ne povučem. Zadovoljan sam kako sam trčao. Spreman sam za Peking i spreman za pobedu“, rekao je Bolt.

Getlin je dva puta bio suspendovan zbog korišćenja nedozvoljenih supstanci je pet puta ove sezone trčao ispod 9,8 sekundi. Međutim, iako mnogi otpisuju Jamajčanina, neće biti prvi put ako svima pokaže da ne treba da ga otpisuju.

„Ne plašim se nikoga. Sve se svodi na vredan rad, posvećenost i činjenicu da sebe samo gurate dalje. Sve je moguće u Pekingu, bitan je napor koji ulažete. Trčao sam brzo na treningu, ali je tada lakše jer nemate nikakav pritisak i možete da izvršite sve što ste zamislili“, naglasio je Bolt.

Svetsko prvenstvo u Pekingu na programu je od 22. do 30. avgusta.

Komentari / 0

Ostavite komentar