А шта Џенкинс мисли о Србији...?!

Та земља је мала, али су сви као једна породица...Прихватили су ме као свог брата! „Увек говорим да су ме спасили“, рекао је Американац у једном од интервјуа за стране медије.

Кошарка 26.07.2015 | 10:00
А шта Џенкинс мисли о Србији...?!

Чарлс Џенкинс је још од дана на колеџу показивао да се од њега могу очекивати велике ствари када је кошарка у питању. На колеџу Хофстра провео је четири године и постао је најбољи стрелац у историји универзитета. Изабран је за 44. пика друге рунде НБА драфта 2011. године од стране Голден Стејта, наступао је још и за Филаделфију, али није успео да се наметне у најјачој кошаркашкој лиги на свету. Спас његовој каријери донела је Црвена звезда о којој има најлепше речи после преласка у Армани.

„Ја увек говорим да ме је Звезда спасила. Људи мисле да је успех само ако играш у НБА лиги, али то није тако. Завршавао сам другу годину професионалне каријере и нисам имао много места где сам могао да одем. Звала ме је Звезда, један клуб из Италије и још неки трећи клуб. Сећам се да су из Звезде дошли код мене и показали колико ме желе. То је променило моју каријеру“, рекао је Џенкинс.

Он се присетио момената по доласку у Београд и начина на који је прихваћен.
„Отишао сам у једну другачију културу где су ме сви прихватили као брата. Могли сте да чујете људе како говоре да сам краљ, мајстор, брат, њихов син. Они такође знају да ја то исто осећам према њима. Србија је мала земља, али сви су као једна породица“, рекао је популарни Ђенка.

Овај 26-годишњи Американац ће своју каријеру од следеће сезоне градити у Италији у дресу Арманија.
„Биће то још једна промена културе. Увек је лепо бити у Европи и упоредити како се неке ствари раде у твојој земљи, а како у другима“, закључио је Американац.

Џенкинс је са Црвеном зведом освојио два национална купа, једну АБА лигу и једну титулу првака Србије.

Коментари / 0

Оставите коментар