Тур де Франс: 19. етапа Нибалију, Фруму се примакао Кинтана!

Актуелни победник трке Тур д’Франс Винченцо Нибали тријумфовао је на 19. етапи, док је предност Криса Фрума у генералном пласману смањена.

Остали спортови 24.07.2015 | 19:20
Тур де Франс: 19. етапа Нибалију, Фруму се примакао Кинтана!

Нибали је први пут током овогодишњег издања Тура показао да озбиљно може да се бори на врху, али је већ далеко иза Фрума да би га изазвао у борби за жуту мајицу.

Бициклиста Астане је био убедљив током етапе од Сан Жан до Моријена до Ле Сибеља у Алпима у дужини од 138 километара.

Италијан је успео да сустигне Пјера Ролана из Јуропкара, који је кренуо у бег на 68 километара до циља, а када га је стигао није се освртао. У појединим тренуцима је и два и по минута предности у односу на пелотон, али је у узбудљивом финишу разлика смањена.

И док је Нибали сигурно држао прву позицију, сви су се питали хоће ли неко напасти. Бициклиста Тинкоф-Сакса Алберто Контадор је покушао, али је његов напад неутралисао Алехандро Валверде из Мовистара.

Пет километара до краја, возач Мовистара и Фрумов најозбиљнији конкурент Наиро Кинтана је напао, да би Британац одмах кренуо за њим. Међутим, бициклиста тима Скај није могао да испрати ритам Колумбијца, који је прошао кроз циљ 44 секунде иза Нибалија, а пола минута испред Фрума.

Кинтана је тако пред одлучујућу етапу, која ће бити завршена на легендарном Алп д’Иезу, има два минута и 38 секунди заостатка у односу на Фрума. Нибали је сада на четвртом месту, са шест минута и 44 секунде лошијим пролазним временом од носиоца жуте мајице.

У суботу се вози 110,5 километара дуга етапа од Модана до Алп д’Иеза, а Тур се завршава у недељу на Јелисејским пољима у Паризу.

Коментари / 0

Оставите коментар