Tur de Frans: 19. etapa Nibaliju, Frumu se primakao Kintana!

Aktuelni pobednik trke Tur d’Frans Vinčenco Nibali trijumfovao je na 19. etapi, dok je prednost Krisa Fruma u generalnom plasmanu smanjena.

Ostali sportovi 24.07.2015 | 19:20
Tur de Frans: 19. etapa Nibaliju, Frumu se primakao Kintana!

Nibali je prvi put tokom ovogodišnjeg izdanja Tura pokazao da ozbiljno može da se bori na vrhu, ali je već daleko iza Fruma da bi ga izazvao u borbi za žutu majicu.

Biciklista Astane je bio ubedljiv tokom etape od San Žan do Morijena do Le Sibelja u Alpima u dužini od 138 kilometara.

Italijan je uspeo da sustigne Pjera Rolana iz Juropkara, koji je krenuo u beg na 68 kilometara do cilja, a kada ga je stigao nije se osvrtao. U pojedinim trenucima je i dva i po minuta prednosti u odnosu na peloton, ali je u uzbudljivom finišu razlika smanjena.

I dok je Nibali sigurno držao prvu poziciju, svi su se pitali hoće li neko napasti. Biciklista Tinkof-Saksa Alberto Kontador je pokušao, ali je njegov napad neutralisao Alehandro Valverde iz Movistara.

Pet kilometara do kraja, vozač Movistara i Frumov najozbiljniji konkurent Nairo Kintana je napao, da bi Britanac odmah krenuo za njim. Međutim, biciklista tima Skaj nije mogao da isprati ritam Kolumbijca, koji je prošao kroz cilj 44 sekunde iza Nibalija, a pola minuta ispred Fruma.

Kintana je tako pred odlučujuću etapu, koja će biti završena na legendarnom Alp d’Iezu, ima dva minuta i 38 sekundi zaostatka u odnosu na Fruma. Nibali je sada na četvrtom mestu, sa šest minuta i 44 sekunde lošijim prolaznim vremenom od nosioca žute majice.

U subotu se vozi 110,5 kilometara duga etapa od Modana do Alp d’Ieza, a Tur se završava u nedelju na Jelisejskim poljima u Parizu.

Komentari / 0

Ostavite komentar