Градишки планинар освојио Монблан!

Градишки планинар Игор Милошев, који се протекле недеље попео на највиши врх западне Европе - Монблан, дочекан је у згради општине као драги гост. Начелник Зоран Латиновић примио га је у среду, захваливши му што и на овај начин промовише њихову општину.

Република Српска 23.07.2015 | 23:02
Градишки планинар освојио Монблан!

Милошев, који је и секретар Спортског планинарског друштва "Патрија" из Градишке, пењао се на 4.810 метара високи Монблан са још седам чланова планинарске експедиције из Бањалуке, Приједора и Оџака. Он се захвалио општини Градишка, која је подржала успон на Мон Блан, као и све активности "Патрије".

Припреме за овај успон, рекао је Милошев, трајале су два месеца, а да пробни успон имали су два дана раније на Гран парадизо, врх који већини планинара служи као припрема пред успон на "врх Европе".

- Сам успон на највиши врх западне Европе и повратак до Шамонија трајали су четири дана. Било је јако напорно, али кад се планинарење воли, ниједан успон не представља велики проблем - нагласио је Милошев и додао да је успон на Мон Блан сан сваког планинара.

Начелник Латиновић честитао је Милошеву за подухват, нагласивши да је општина опредељена да подржава младе људе и спортске колективе.

- Постоји позитивна енергија код свих људи који се баве спортом, који теже да остварују своје спортске, али и животне циљеве - нагласио је Латиновић.

ДОБРА САРАДЊА

Начелник општине Зоран Латиновић каже да општина има веома добру сарадњу са СПД "Патрија", са којом заједно настоје да промовишу потенцијале планине Козаре за планинарење и остале спортско-рекреативне активности.

Спортско планинарско друштво "Патрија" Градишка има више од 50 чланова и организује успоне на планину Козару и излете у планинске пределе широм региона.

(Новости)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бобан

23.07.2015 22:10

Браво Игоре и браво Патрија. Напокон да неко и Градиску представи у лијепом свјетлу. Хвала вам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зеро

24.07.2015 07:01

Момци су прави,треба се горе узверат.

Name

Мирза

24.07.2015 09:08

Свака ти част игоре,да освојис још висе.Сретно

ОДГОВОРИТЕ