Тренер Партизана након извиднице у Букурешту каже...

Видели смо где Стеауа греши, али је не бих потцењивао! Имамо 50 одсто шанси да прођемо! Илија Столица и Горан Сретеновић видели првака Румуније у формацији 4-2-3-1 и уверили се шта црно-беле чека пред празним трибинама Националне арене.

Фудбал 25.07.2015 | 13:00
Тренер Партизана након извиднице у Букурешту каже...

Јесте јака, јесте велика, није непобедива. Напротив, ако ништа друго Партизан има бар подједнаке шансе као Стеауа да се пласира у завршно коло квалификација за Лигу шампиона и тако обезбеди сигурну јесен у Европи. Такав закључак намеће се после реванша румунског првака са Тренчином у коме је домаћин поражен 2:3, али је захављујући победи у првом мечу успео да избори двомеч са црно-белима, који су у среду вече имали извидницу на Националној арени у Букурешту у лику помоћног тренера Илије Столице и аналитирача Горана Сретеновића.

Њих двојица ће наредних дана до танчина предочити шефу струке Зорану Милинковићу све што су видели пред празним трибинама стадиона у Букурешту на коме домаћин уопште није блистао, али...
„Мој утисак о Стеауи је импозантан. Од дочека, преко амбијента, организације и свега што прати утакмицу оваквог значаја показали су да су озбиљан и стабилан клуб. Одмах нам је било јасно због чега су годинама у групним фазама УЕФА такмичења, имају добар систем и врхунску организацију. Без обзира на детаље о којима се писало и причало минулих дана, показали су и да су изузетно квалитетна екипа, противник који захтева поштовање. Опет, оптимиста сам, јер ми се чини да ће све да зависи од наше игре и ако будемо на потребном нивоу имамо исте шансе као и Румуни. У процентима 50:50“, каже у разговору са МОЗЗАРТ Спорт Илија Столица, помоћни тренер Партизана.

Екипа Мирела Радојуа је испољила низ слабости, нарочито у дефанзиви и већ на средини првог полувремена губила 0:2. Мада, исто тако, похвално је што је у размаку од свега три минута у наставку успела да поравна на 2:2, да би у 84. минуту примила још један гол и довела већ виђени пролаз у питање.
„Утакмица се одиграла идеално за нас, јер смо могли да видимо Стеауу у свим фазама. Да су после победе у Словачкој одиграли рутински и привели двомеч крају како су очекивали тешко да бисмо имали шта да закључимо. Овако смо се уверили и у мане и врлине. У први део Румуни су ушли мало опуштеније, услед резултата провг меча (2:0). У таквим околонстима Тренчин се поставио без комплекса, па смо у једном тренутку морали да пратимо обе екипе, било је неизвесно ко ће даље“.

Ако је судити на основу формације, Стеауа игра опрезнији фудбал од Партизана.
„На систем и поставку гледамо само као на почетни замајац, мада је тачно да Стеауа игра у формацији 4-2-3-1 и да од те идеје на одступа без обзира на дешавања на терену. Није мењала идеологију ни кад је губила, ни кад је принудно морала да изведе организатора игре Станчуа и штопера Варелу, због повреда у првом полувремену. Новајлија из Клужа, Таде им је шпиц, остали офанзивци играју иза њега, а уверили смо се и да имају добре замене.“

Мада румунски медији свакодневни извештавају о организационим, финансијским и руководећим проблемима некадашњег првака Европе, Илија Столица уверава да се то не примећује на терену.
„Стеауа је показала да је такмичарка екипа, са далеко више искуства у Европи од Тренчина, такмичарски моменат им је велика снага, јасно су дефинисали модел игре, али.. Видели смо где греше и сматрамо да на основу тога имамо шансе за пролаз. Знамо где су рањиви“.

Рекло би се у - одбрани?
„Видело се да имају доста нових играча, међутим, никако их не бих потцењивао, јер сви поседују врхунски квалитет, само им је потребно време да се прилагоде на захтеве великог клуба“.

За крај, да ли би предност Партизана могла да буде чињеница да ни наредне среде на Националној арени наће бити навијача?
„Тај детаљ је сигурно важан, али се приметило и синоћ да не мора ништа да значи. На пример, после 2:0 за Тренчин нисам сигуран да би играчима Стеауе било лако због притиска на трибинама. Можда им је то чак и представљало предност, јер су се лакше него иначе консолидовали и изједначили на 2:2. То што ће трибине бити затворене и наредне седмице иде у корист гостујућој екипи, у том случају нама, међутим, Румуни су показали да на њих не утиче превише“, рекао је Илија Столица.

Коментари / 0

Оставите коментар