Trener Partizana nakon izvidnice u Bukureštu kaže...

Videli smo gde Steaua greši, ali je ne bih potcenjivao! Imamo 50 odsto šansi da prođemo! Ilija Stolica i Goran Sretenović videli prvaka Rumunije u formaciji 4-2-3-1 i uverili se šta crno-bele čeka pred praznim tribinama Nacionalne arene.

Fudbal 25.07.2015 | 13:00
Trener Partizana nakon izvidnice u Bukureštu kaže...

Jeste jaka, jeste velika, nije nepobediva. Naprotiv, ako ništa drugo Partizan ima bar podjednake šanse kao Steaua da se plasira u završno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i tako obezbedi sigurnu jesen u Evropi. Takav zaključak nameće se posle revanša rumunskog prvaka sa Trenčinom u kome je domaćin poražen 2:3, ali je zahavljujući pobedi u prvom meču uspeo da izbori dvomeč sa crno-belima, koji su u sredu veče imali izvidnicu na Nacionalnoj areni u Bukureštu u liku pomoćnog trenera Ilije Stolice i analitirača Gorana Sretenovića.

Njih dvojica će narednih dana do tančina predočiti šefu struke Zoranu Milinkoviću sve što su videli pred praznim tribinama stadiona u Bukureštu na kome domaćin uopšte nije blistao, ali...
„Moj utisak o Steaui je impozantan. Od dočeka, preko ambijenta, organizacije i svega što prati utakmicu ovakvog značaja pokazali su da su ozbiljan i stabilan klub. Odmah nam je bilo jasno zbog čega su godinama u grupnim fazama UEFA takmičenja, imaju dobar sistem i vrhunsku organizaciju. Bez obzira na detalje o kojima se pisalo i pričalo minulih dana, pokazali su i da su izuzetno kvalitetna ekipa, protivnik koji zahteva poštovanje. Opet, optimista sam, jer mi se čini da će sve da zavisi od naše igre i ako budemo na potrebnom nivou imamo iste šanse kao i Rumuni. U procentima 50:50“, kaže u razgovoru sa MOZZART Sport Ilija Stolica, pomoćni trener Partizana.

Ekipa Mirela Radojua je ispoljila niz slabosti, naročito u defanzivi i već na sredini prvog poluvremena gubila 0:2. Mada, isto tako, pohvalno je što je u razmaku od svega tri minuta u nastavku uspela da poravna na 2:2, da bi u 84. minutu primila još jedan gol i dovela već viđeni prolaz u pitanje.
„Utakmica se odigrala idealno za nas, jer smo mogli da vidimo Steauu u svim fazama. Da su posle pobede u Slovačkoj odigrali rutinski i priveli dvomeč kraju kako su očekivali teško da bismo imali šta da zaključimo. Ovako smo se uverili i u mane i vrline. U prvi deo Rumuni su ušli malo opuštenije, usled rezultata provg meča (2:0). U takvim okolonstima Trenčin se postavio bez kompleksa, pa smo u jednom trenutku morali da pratimo obe ekipe, bilo je neizvesno ko će dalje“.

Ako je suditi na osnovu formacije, Steaua igra oprezniji fudbal od Partizana.
„Na sistem i postavku gledamo samo kao na početni zamajac, mada je tačno da Steaua igra u formaciji 4-2-3-1 i da od te ideje na odstupa bez obzira na dešavanja na terenu. Nije menjala ideologiju ni kad je gubila, ni kad je prinudno morala da izvede organizatora igre Stančua i štopera Varelu, zbog povreda u prvom poluvremenu. Novajlija iz Kluža, Tade im je špic, ostali ofanzivci igraju iza njega, a uverili smo se i da imaju dobre zamene.“

Mada rumunski mediji svakodnevni izveštavaju o organizacionim, finansijskim i rukovodećim problemima nekadašnjeg prvaka Evrope, Ilija Stolica uverava da se to ne primećuje na terenu.
„Steaua je pokazala da je takmičarka ekipa, sa daleko više iskustva u Evropi od Trenčina, takmičarski momenat im je velika snaga, jasno su definisali model igre, ali.. Videli smo gde greše i smatramo da na osnovu toga imamo šanse za prolaz. Znamo gde su ranjivi“.

Reklo bi se u - odbrani?
„Videlo se da imaju dosta novih igrača, međutim, nikako ih ne bih potcenjivao, jer svi poseduju vrhunski kvalitet, samo im je potrebno vreme da se prilagode na zahteve velikog kluba“.

Za kraj, da li bi prednost Partizana mogla da bude činjenica da ni naredne srede na Nacionalnoj areni naće biti navijača?
„Taj detalj je sigurno važan, ali se primetilo i sinoć da ne mora ništa da znači. Na primer, posle 2:0 za Trenčin nisam siguran da bi igračima Steaue bilo lako zbog pritiska na tribinama. Možda im je to čak i predstavljalo prednost, jer su se lakše nego inače konsolidovali i izjednačili na 2:2. To što će tribine biti zatvorene i naredne sedmice ide u korist gostujućoj ekipi, u tom slučaju nama, međutim, Rumuni su pokazali da na njih ne utiče previše“, rekao je Ilija Stolica.

Komentari / 0

Ostavite komentar