Телетовић: Ово није моја одлука!

"Нисам изабрао да умало умрем, како бих се извукао од играња", написао је на свом фацебоок профилу Мирза Телетовић, који је данас саопштио дефинитивну одлуку да не наступи на Еуробаскету.

Кошарка 23.07.2015 | 22:00
Телетовић: Ово није моја одлука!

Оно чега су се сви прибојавали, данас је и званично потврђено - Босна и Херцеговина на Европском првенству у септембру наступиће без капитена и најбољег играча.

Селектор кошаркашких "змајева" Душко Ивановић тако је сазнао дефинитивну одлуку Мирзе Телетовића да пропусти предстојећи Еуробаскет. Колико је кошаркашу Финикса све тешко пало, потврдио је статусом на својој фацебоок страници:

"Од своје 17. године играм за репрезентацију и никад ме није интересовало колико има новца, гдје ће бити припреме, ко ће играти. Да селектор позове 10 кадете и мене, ја бих се одазвао и играо. Ово није моја одлука, већ сам једноставно приморан пропустити Еуро", написао је Телетовић.

Крилни центар овог љета прешао је из Бруклина у Финикс, а чланови медицинског тима његовог новог клуба нису жељели да ризикују, с обзиром да је Мирза због здравствених проблема пропустио већи дио претходне сезоне у НБА лиги.

"Финикс је пристао на све моје услове и они мене виде као инвестицију и једноставно желе да ме имају у ростеру. Покушао сам их убиједити како је Еуро добар за мене, како бих повратио форму, имао утакмица прије почетка сезоне, а рекли су само како ћу и са њима имати довољан број утакмица. Борио сам се за пласман на Еуро, играо квалификације и сви су видјели колико ми је то битно и мени је јако жао, јер нисам бирао болест, она се једноставно десила. Нисам изабрао да умало умрем, како бих се извукао од играња. Морате схватити да је наступ на Еуру велика ствар за мене, јер ја волим своју земљу и волим кошарку, али некад не утичемо на све што се дешава около нас...", поручио је капитен "змајева".

Репрезентација БиХ своје утакмице на Еуробаскету, који ће бити одигран од 5. до 20. септембра, играће у Монпељеу, а ривали у групи А биће селекције Француске, Пољске, Израела, Русије и Финске.

Коментари / 0

Оставите коментар