Teletović: Ovo nije moja odluka!

"Nisam izabrao da umalo umrem, kako bih se izvukao od igranja", napisao je na svom facebook profilu Mirza Teletović, koji je danas saopštio definitivnu odluku da ne nastupi na Eurobasketu.

Košarka 23.07.2015 | 22:00
Teletović: Ovo nije moja odluka!

Ono čega su se svi pribojavali, danas je i zvanično potvrđeno - Bosna i Hercegovina na Evropskom prvenstvu u septembru nastupiće bez kapitena i najboljeg igrača.

Selektor košarkaških "zmajeva" Duško Ivanović tako je saznao definitivnu odluku Mirze Teletovića da propusti predstojeći Eurobasket. Koliko je košarkašu Finiksa sve teško palo, potvrdio je statusom na svojoj facebook stranici:

"Od svoje 17. godine igram za reprezentaciju i nikad me nije interesovalo koliko ima novca, gdje će biti pripreme, ko će igrati. Da selektor pozove 10 kadete i mene, ja bih se odazvao i igrao. Ovo nije moja odluka, već sam jednostavno primoran propustiti Euro", napisao je Teletović.

Krilni centar ovog ljeta prešao je iz Bruklina u Finiks, a članovi medicinskog tima njegovog novog kluba nisu željeli da rizikuju, s obzirom da je Mirza zbog zdravstvenih problema propustio veći dio prethodne sezone u NBA ligi.

"Finiks je pristao na sve moje uslove i oni mene vide kao investiciju i jednostavno žele da me imaju u rosteru. Pokušao sam ih ubijediti kako je Euro dobar za mene, kako bih povratio formu, imao utakmica prije početka sezone, a rekli su samo kako ću i sa njima imati dovoljan broj utakmica. Borio sam se za plasman na Euro, igrao kvalifikacije i svi su vidjeli koliko mi je to bitno i meni je jako žao, jer nisam birao bolest, ona se jednostavno desila. Nisam izabrao da umalo umrem, kako bih se izvukao od igranja. Morate shvatiti da je nastup na Euru velika stvar za mene, jer ja volim svoju zemlju i volim košarku, ali nekad ne utičemo na sve što se dešava okolo nas...", poručio je kapiten "zmajeva".

Reprezentacija BiH svoje utakmice na Eurobasketu, koji će biti odigran od 5. do 20. septembra, igraće u Monpeljeu, a rivali u grupi A biće selekcije Francuske, Poljske, Izraela, Rusije i Finske.

Komentari / 0

Ostavite komentar