Ове спортисткиње се КУПАЈУ у новцу!!!

Познато је да спортисткиње зарађују знатно мање новца од својих успеха него што је то случај са њиховим мушким колегама. Ипак постоји одређени број њих који су успели да упишу поприличан број нула на својим банковним рачунима, а међу њима је највише тенисерки.

Остали спортови 24.07.2015 | 10:20
Ове спортисткиње се КУПАЈУ у новцу!!!

10. Даница Патрик (аутомобилизам) 18 милиона долара

Као жена у "мушком" спорту Даница је свој таленат наплатила богатим спонзорским уговорима. Недавно је напунила 33 године, а осим трка, редовно је модел разним производима. Права звезда НАСЦАР-а постала је 2008. године и прва је жена која је освојила ИндyЦар трку. На трци Индианаполис 500 завршила је 2009. године као трећа и то је највиши пласман у историји жена на овој популарној трци.

9. Линдзи Давенпорт (тенис) - 20 милиона долара

Бивша америчка тенисерка осам пута је била број један на свету, освојила је три гренд слема, а има и златну медаљу с Олимпијских игара. Прошле године је уврштена у тениску међународну Кућу славних, а у каријери је зарадила 20 милиона долара.

8. Каролина Возњацки (тенис) - 20 милиона долара

Ова лепотица једна је од најбољих на свету и била је број један 67 недеља у низу, у периоду од 2009. до 2010. године. Прва је скандинавка која се нашла на броју један, а тек су јој 24 године. Има богате спонзорске уговоре и очекује се да се у наредним сезонама попне и више на овој листи.

7. Ким Јуна (клизање) – 21 милион долара

Клизачица из Јужне Кореје је 2010. године освојила златну медаљу на Олимпијским играма, а прошле године у Сочију добила је сребрну. Рушила је светски рекорд 11 пута, а осам пута га је сама постављала. Актуална је светска рекордерка, а у целој својој каријери ни једно такмичење није завршила испод победничког постоља. Управо је ова 24-годишњакиња најзаслужнија за додељивање Зимских олимпијских игара Пјенгчангу у Јужној Кореји 2018. године.

6. Аника Суренстам (голф) – 40 милиона долара

Пензионисана шведска голферка једна је од најуспешнијих у том спорту. Има чак 93 међународне победе и 72 освојена турнира, укључујући и десет највећих "Мастерса". Богати спонзорски уговори довели су је на шесто место.

5. Ли На (тенис) – 40 милиона долара

Недавно пензионисана кинеска тенисерка имала је каријеру коју многе сањају. Била је број два на свету у фебруару 2014. године, а освојила је и два гренд слема, укључујући Роланд Гарос 2011. године када је постала прва жена из Азије на крову овог великог турнира у Француској. Управо јој је тај наслов на паришкој земљи донео огромне спонзорске уговоре и лансирао је на пето место најбогатијих спортисткиња на свету.

4. Ана Курњикова (тенис) – 50 милиона долара

Пензионисана руска тенисерка никада није освојила ни један турнир, али на свом врхунцу је била међу најтраженијим "претрагама" на Гуглу. У игри парова била је друга на свету, а када јој је партнерка била Мартина Хингис освојила је Аустралијан Опен 1999. и 2002. године. На жалост, прекинула је каријеру већ са 21 годину због озбиљних проблема са леђима и кичмом. Упркос свему, њен банковни рачун и те како је здрав.

3. Венус Вилијамс (тенис) – 75 милиона долара

Старија сестра Вилијамс бивши је број један и ту је позицију заузимала три пута у каријери. У фебруару 2002. године постала је прва афро-американка на броју један. Уз богате награде на турнирима, спонзорски уговори с великим бројем америчких компанија доносе јој треће место на листи најбогатијих спортисткиња света.

2. Марија Шарапова (тенис) – 90 милиона долара

Лепа Рускиња број један на свету била је у пет наврата, а освојила је и 33 WТА титуле, укључујући пет гренд слемова. Многи управо Шарапову сматрају најуспешнијом спортисткињом, а само уговор са Најком доноси јој десетине милиона. Али, ипак није најбогатија...

1. Серена Вилијамс (тенис) – 120 милиона долара

Коментари / 0

Оставите коментар