Анализа: А сад, мало ПСЖ...!

Ибра одлази за 5.500.000 евра, Кавани на своју позицију, а Ди Марија и Лаказет иза њега! Свеци ће потрошити преко 100.000.000 евра за двојицу великих појачања у нападу и решити се огромног баласта у виду Ибрахимовића!

Фудбал 24.07.2015 | 21:00
Анализа: А сад, мало ПСЖ...!

Дуго је мировао Пари Сен Жермен на фудбалској пијаци, сада је време за шопинг! Прошлог лета су се заџали само на довођењу Давида Луиза од великих имена, овога пута ће озбиљно продрмати фудбалско тржиште. Чињеница да је УЕФА олабавила правила финансијског фер-плеја је упалила зелено светло за Ал Келаифија да крене у офанзиву...

До 1. августа када је заказан меч Суперкупа Француске не би требало да буде текстонских поремећаја, али онда следи озбиљан посао. Све је извесније да ће то бити опроштајна утакмица Златана Ибрахимовића у Пари Сен Жермену. Време је за почетак новог циклуса. Милан и Ибра су се практично договорили, остаје да Рајола избоксује споразум Светаца и Росонера. Последње информације гласе да ће Милан за Ибру платити обештећење од 5.500.000 евра. Рекло би се смешна сума за таквог играча.

Али ако се зна да ће ПСЖ његовим одласком уштедети близу 30.000.000 евра када се саберу плата и порези. Такође, Швеђанин ће ускоро напунити 34 године и више није идеалан за вођу пројекта чији циљ је освајањем Лиге шампиона. Жели да се врати у Милан који му нуди трогодишњи уговор вредан 6.000.000 евра по сезони плус бонуси. Чни се да је договор на прагу.

А, одлазак Ибре отвара врата за реконструкцију на Парку принчева. Француски шампиона ће поптуно променити нападачку линију. Кавани ће бити померен на место класичног центарфора што му није било омогућено поред Ибрахимовића. А, подршку са стране би требало да му пруже појачања за која ће ПСЖ платити невероватних 103.000.000 евра.

Преговори око Анхела Ди Марије су интензивирани. Време је да се догоди оно што се није догодило прошлог лета када је Ди Марија уместо на Парку Принчева завршио на Олд Трафорду. Ван Гал нема ништа против да га прода јер је већ довео Депаја као замену. Манчестер сада гледа како да извуче сто више новца и смањи губитак од аванатуре са Ди Маријом. Французи су се већ договорили са Аргентинцем за монструозан уговор од око 15.000.000 евра по сезони, а на Острво су послали понуду од 65.000.000 евра. Јунајтед оклева, али тешко да ће после онакве сезоне аргентинског офанзивца извући баш сав уложени новац. Мораће да потпишу и неки губитак...

Када се заврши прича око Ди Марије, креће оерација довођења Александра Лаказета који би требало да буде круна прелазног рока. Иако су из Лиона поручили да феноменални Француз вреди 50.000.000 евра, тешко да ће неко платити тај новац. ПСЖ је на почетку био спреман да издвоји око 30.000.000 евра, а сада је подигао понуду на 38.000.000 „еврића“. Новац који ће Ола тешко моћи да одбије... Поготово што је Лаказет изражавао незадовољство уговором који има на Жерлану.

Са Лаказетом и Ди Маријом као подршком „деветки“ Каванију, ПСЖ ће имати моћан офанзивни арсенал, а није искључено да буде продат и Езекијел Лавеци који у прошлој сезони није показао много. Пасторе и Лукас Мура остају као прве алтернативе поменутом трилингу.

Коментари / 0

Оставите коментар