Analiza: A sad, malo PSŽ...!

Ibra odlazi za 5.500.000 evra, Kavani na svoju poziciju, a Di Marija i Lakazet iza njega! Sveci će potrošiti preko 100.000.000 evra za dvojicu velikih pojačanja u napadu i rešiti se ogromnog balasta u vidu Ibrahimovića!

Fudbal 24.07.2015 | 21:00
Analiza: A sad, malo PSŽ...!

Dugo je mirovao Pari Sen Žermen na fudbalskoj pijaci, sada je vreme za šoping! Prošlog leta su se zadžali samo na dovođenju Davida Luiza od velikih imena, ovoga puta će ozbiljno prodrmati fudbalsko tržište. Činjenica da je UEFA olabavila pravila finansijskog fer-pleja je upalila zeleno svetlo za Al Kelaifija da krene u ofanzivu...

Do 1. avgusta kada je zakazan meč Superkupa Francuske ne bi trebalo da bude tekstonskih poremećaja, ali onda sledi ozbiljan posao. Sve je izvesnije da će to biti oproštajna utakmica Zlatana Ibrahimovića u Pari Sen Žermenu. Vreme je za početak novog ciklusa. Milan i Ibra su se praktično dogovorili, ostaje da Rajola izboksuje sporazum Svetaca i Rosonera. Poslednje informacije glase da će Milan za Ibru platiti obeštećenje od 5.500.000 evra. Reklo bi se smešna suma za takvog igrača.

Ali ako se zna da će PSŽ njegovim odlaskom uštedeti blizu 30.000.000 evra kada se saberu plata i porezi. Takođe, Šveđanin će uskoro napuniti 34 godine i više nije idealan za vođu projekta čiji cilj je osvajanjem Lige šampiona. Želi da se vrati u Milan koji mu nudi trogodišnji ugovor vredan 6.000.000 evra po sezoni plus bonusi. Čni se da je dogovor na pragu.

A, odlazak Ibre otvara vrata za rekonstrukciju na Parku prinčeva. Francuski šampiona će poptuno promeniti napadačku liniju. Kavani će biti pomeren na mesto klasičnog centarfora što mu nije bilo omogućeno pored Ibrahimovića. A, podršku sa strane bi trebalo da mu pruže pojačanja za koja će PSŽ platiti neverovatnih 103.000.000 evra.

Pregovori oko Anhela Di Marije su intenzivirani. Vreme je da se dogodi ono što se nije dogodilo prošlog leta kada je Di Marija umesto na Parku Prinčeva završio na Old Trafordu. Van Gal nema ništa protiv da ga proda jer je već doveo Depaja kao zamenu. Mančester sada gleda kako da izvuče sto više novca i smanji gubitak od avanature sa Di Marijom. Francuzi su se već dogovorili sa Argentincem za monstruozan ugovor od oko 15.000.000 evra po sezoni, a na Ostrvo su poslali ponudu od 65.000.000 evra. Junajted okleva, ali teško da će posle onakve sezone argentinskog ofanzivca izvući baš sav uloženi novac. Moraće da potpišu i neki gubitak...

Kada se završi priča oko Di Marije, kreće oeracija dovođenja Aleksandra Lakazeta koji bi trebalo da bude kruna prelaznog roka. Iako su iz Liona poručili da fenomenalni Francuz vredi 50.000.000 evra, teško da će neko platiti taj novac. PSŽ je na početku bio spreman da izdvoji oko 30.000.000 evra, a sada je podigao ponudu na 38.000.000 „evrića“. Novac koji će Ola teško moći da odbije... Pogotovo što je Lakazet izražavao nezadovoljstvo ugovorom koji ima na Žerlanu.

Sa Lakazetom i Di Marijom kao podrškom „devetki“ Kavaniju, PSŽ će imati moćan ofanzivni arsenal, a nije isključeno da bude prodat i Ezekijel Laveci koji u prošloj sezoni nije pokazao mnogo. Pastore i Lukas Mura ostaju kao prve alternative pomenutom trilingu.

Komentari / 0

Ostavite komentar