Вјенчање о којем ће причати Србија

Када су Димитрије Стевановић (28) и његова супруга Сања (32) у априлу одлучили да изговоре судбоносно "да", приредили су венчање из бајке у правом смислу те речи.

Занимљивости 22.07.2015 | 22:00
Вјенчање о којем ће причати Србија

Младенци су током церемоније у цркви Лазарици у Крушевцу као што традиција налаже понели круну. Али су за разлику од других парова они уз себе имали и витезове, а уместо да они окаче слике са венчања на Фејсбук - већ су их дочекале када су дошли кући. Поставили су их пролазници.

Димитрије и Сања, или, како их пријатељи зову, Дил и Ши, воле да кажу да су се венчали три пута. Једном у општини Стари град у Београду, једном на журки са својим пријатељима и једном у Крушевцу. То последње привукло је највећу пажњу, а младенце је осим свадбеног фотографа сликала и група изненађених пролазника.

Ускоро је њихова церемонија постала хит на друштвеним мрежама, баш као и потез београдског матуранта који је на прославу дошао у витешком оклопу.

- Од самог почетка смо знали да се нећемо венчати у класичном оделу и белој венчаници, а гости који нас добро познају знали су да се спрема нешто необично. Како је мој брат близанац вођа удружења Пламени витезови, чији смо чланови и ми и наши пријатељи, витезови су деловали као логичан корак у церемонији. Сви имамо много обавеза и на крају се све свело на импровизацију, али читаво друштво је већ навикло да буде у костимима и јавно наступа, тако да није било потребе за бригу - каже Стевановић за "24 сата".
Уместо беле млада је носила црвену венчаницу, а младожења одело које као да је изабрао на страницама неког романа.

- Нисмо имали ниједну одређену сцену из филма или књиге у глави, све је једноставно био спој ствари које волимо и које су део нашег живота. Много волимо овај стил, чак имамо и бутик који продаје сличну одећу, а главни део аутфита по нашој жељи дизајнирала је пријатељица и феноменална млада креаторка Вилена Вискариа - објашњава Стевановић.



Гости су можда могли да наслуте шта се спрема, али свештеник и пролазници нису.

- За све је ово био прави доживљај, док смо од пријатеља чули да су се слике случајних пролазника јос од раног јутра појављвале на Фејсу. За реакцију свештеника сви питају, али је и њему све било јако симпатично и након церемоније венчања нам је рекао како је ово једно од најинтересантнијих које је видео - објашњава младић.

Реакције на ову необичну церемонију углавном су биле позитивне, а он каже да га оне негативне не брину.

- Сви смо већ навикли да су људи код нас пуни предрасуда, све што не разумеју њих плаши или им је ненормално. Иначе, не бих паметовао другима, свако најбоље зна како да живи свој живот, али када су венчања у питању, ја нисам за свадбе "по калупу", али мислим да нема разлога ни за нетрпељивост и одбојност према свадбама - то је још један повод за славље и добар провод са драгим људима, а тога никад превише. Као и све у животу, ми смо свадбу провели на наки наш начин, у сопственој бајци - закључује он.

24 сата

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Патриота

23.07.2015 05:25

Браво за нешто нормално и оргинално.

ОДГОВОРИТЕ