Vjenčanje o kojem će pričati Srbija

Kada su Dimitrije Stevanović (28) i njegova supruga Sanja (32) u aprilu odlučili da izgovore sudbonosno "da", priredili su venčanje iz bajke u pravom smislu te reči.

Zanimljivosti 22.07.2015 | 22:00
Vjenčanje o kojem će pričati Srbija

Mladenci su tokom ceremonije u crkvi Lazarici u Kruševcu kao što tradicija nalaže poneli krunu. Ali su za razliku od drugih parova oni uz sebe imali i vitezove, a umesto da oni okače slike sa venčanja na Fejsbuk - već su ih dočekale kada su došli kući. Postavili su ih prolaznici.

Dimitrije i Sanja, ili, kako ih prijatelji zovu, Dil i Ši, vole da kažu da su se venčali tri puta. Jednom u opštini Stari grad u Beogradu, jednom na žurki sa svojim prijateljima i jednom u Kruševcu. To poslednje privuklo je najveću pažnju, a mladence je osim svadbenog fotografa slikala i grupa iznenađenih prolaznika.

Uskoro je njihova ceremonija postala hit na društvenim mrežama, baš kao i potez beogradskog maturanta koji je na proslavu došao u viteškom oklopu.

- Od samog početka smo znali da se nećemo venčati u klasičnom odelu i beloj venčanici, a gosti koji nas dobro poznaju znali su da se sprema nešto neobično. Kako je moj brat blizanac vođa udruženja Plameni vitezovi, čiji smo članovi i mi i naši prijatelji, vitezovi su delovali kao logičan korak u ceremoniji. Svi imamo mnogo obaveza i na kraju se sve svelo na improvizaciju, ali čitavo društvo je već naviklo da bude u kostimima i javno nastupa, tako da nije bilo potrebe za brigu - kaže Stevanović za "24 sata".
Umesto bele mlada je nosila crvenu venčanicu, a mladoženja odelo koje kao da je izabrao na stranicama nekog romana.

- Nismo imali nijednu određenu scenu iz filma ili knjige u glavi, sve je jednostavno bio spoj stvari koje volimo i koje su deo našeg života. Mnogo volimo ovaj stil, čak imamo i butik koji prodaje sličnu odeću, a glavni deo autfita po našoj želji dizajnirala je prijateljica i fenomenalna mlada kreatorka Vilena Viskaria - objašnjava Stevanović.



Gosti su možda mogli da naslute šta se sprema, ali sveštenik i prolaznici nisu.

- Za sve je ovo bio pravi doživljaj, dok smo od prijatelja čuli da su se slike slučajnih prolaznika jos od ranog jutra pojavljvale na Fejsu. Za reakciju sveštenika svi pitaju, ali je i njemu sve bilo jako simpatično i nakon ceremonije venčanja nam je rekao kako je ovo jedno od najinteresantnijih koje je video - objašnjava mladić.

Reakcije na ovu neobičnu ceremoniju uglavnom su bile pozitivne, a on kaže da ga one negativne ne brinu.

- Svi smo već navikli da su ljudi kod nas puni predrasuda, sve što ne razumeju njih plaši ili im je nenormalno. Inače, ne bih pametovao drugima, svako najbolje zna kako da živi svoj život, ali kada su venčanja u pitanju, ja nisam za svadbe "po kalupu", ali mislim da nema razloga ni za netrpeljivost i odbojnost prema svadbama - to je još jedan povod za slavlje i dobar provod sa dragim ljudima, a toga nikad previše. Kao i sve u životu, mi smo svadbu proveli na naki naš način, u sopstvenoj bajci - zaključuje on.

24 sata

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Patriota

23.07.2015 05:25

Bravo za nešto normalno i orginalno.

ODGOVORITE