Кипар биљежи рекордне посјете

Укупан број посета Кипру ове године премашио је један милион, први пут у овој деценији.

Путовања 22.07.2015 | 20:30
Кипар биљежи рекордне посјете

Туристичка заједница у јуну бележи пад доласка гостију од 1,5 одсто, а званични подаци показују да је 336.967 туриста стигло на ово предивно острво прошлог месеца, док је у јуну прошле године тај број износио 342.221.

Овај пад приписује се паду долазака Руса и то за 24 одсто, јер је Русија друго највеће тржиште за ово острво, одмах после Велике Британије. Међутим, порастао је број Грка који су одлучили да одмор проведу на Кипру, и то за 49 посто.

Смештен између Европе, Азије и Африке - Кипар је једна од најпопуларнијих туристичких дестинација на Средоземном мору. Они који су га посетили описују га као острво љубави и увек му се радо враћају.

Плаже су шљунковите и пешчане, а море је изузетно чисто. Кипар има врло развијен туризам захваљујући богатој историји, лепо уређеним летовалиштима на чијим се улицама могу видети многи луксузни аутомобили, љубазним људима, квалитетним, добро опремљеним хотелима, топлој медитеранској клими, прелепим плажама, занимљивим дешавањима како на плажама тако и у ноћним клубовима, квалитетном вину и добром шопингу.

За период од јануара до јуна забележен је пораст доласка туриста од 5,7 посто. Ово острво је за шест месеци посетило 1,03 милиона туриста, а у истом периоду прошле године је забележено 979.838 2014. године.

Кипарска туристичка организација наводи да је укупан укупан број долазака туриста у првих шест месеци премашио цифру од једног милиона. Туристички радници очекују годишњи раст од око пет одсто у 2015. години.

Прошле године, долазак туриста износио је 2.440.000, у односу на 2,40 милиона у 2013. години, што представља раст од 1,5 посто. Власти се надају да ће кључни сектор моћи да поспеши извлачење економије из рецесије у 2015. години.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар