Видео: Џихадисти убили кик-бокс шампиона са Косова због покушаја бекства!

Двоструког светског шампиона у тајландском боксу Валдета Гашија, пореклом са Косова, убили су џихадисти кад је покушао да напусти Исламску државу, саопштила је данас Сиријска опсерваторија за људска права.

Остали спортови 22.07.2015 | 15:00
Видео: Џихадисти убили кик-бокс шампиона са Косова због покушаја бекства!

Та организација са седиштем у Лондону је навела да је Гаши, који је напустио своју породицу у Немачкој како би се прикључио ИС, ухваћен у покушају да побегне из града Алепо у Сирији са "једном групом људи", објавио је сајт ИБТ.

Кикбоксера су џихадисти затим одвели у затвор у сиријском граду Манбеж, а касније и убили, саопштила је Опсерваторија, позивајући се на поуздане изворе.

Опсерваторија је, медјутим, додала да им је други извор рекао да је Гаши још жив, али да покушава да побегне од џихадиста из ИС.

Пре неколико недеља су се у медијима појавили извештаји да је кикбоксер погинуо, након што је његова породица рекла једној швајцарској телевизији да је он преминуо у Сирији, иако тачан узрок његове смрти није наведен.

Двадесетдеветогодишњи Гаши се прикљуцио ИС-у у јануару ове године, а, како преносе приштински медији, он је у интервју за ТВ СРТ у јуну рекао да "покушава да изгради модерну калифатску државу у Сирији".

Коментари / 0

Оставите коментар