Video: Džihadisti ubili kik-boks šampiona sa Kosova zbog pokušaja bekstva!

Dvostrukog svetskog šampiona u tajlandskom boksu Valdeta Gašija, poreklom sa Kosova, ubili su džihadisti kad je pokušao da napusti Islamsku državu, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Ostali sportovi 22.07.2015 | 15:00
Video: Džihadisti ubili kik-boks šampiona sa Kosova zbog pokušaja bekstva!

Ta organizacija sa sedištem u Londonu je navela da je Gaši, koji je napustio svoju porodicu u Nemačkoj kako bi se priključio IS, uhvaćen u pokušaju da pobegne iz grada Alepo u Siriji sa "jednom grupom ljudi", objavio je sajt IBT.

Kikboksera su džihadisti zatim odveli u zatvor u sirijskom gradu Manbež, a kasnije i ubili, saopštila je Opservatorija, pozivajući se na pouzdane izvore.

Opservatorija je, medjutim, dodala da im je drugi izvor rekao da je Gaši još živ, ali da pokušava da pobegne od džihadista iz IS.

Pre nekoliko nedelja su se u medijima pojavili izveštaji da je kikbokser poginuo, nakon što je njegova porodica rekla jednoj švajcarskoj televiziji da je on preminuo u Siriji, iako tačan uzrok njegove smrti nije naveden.

Dvadesetdevetogodišnji Gaši se prikljucio IS-u u januaru ove godine, a, kako prenose prištinski mediji, on je u intervju za TV SRT u junu rekao da "pokušava da izgradi modernu kalifatsku državu u Siriji".

Komentari / 0

Ostavite komentar